Ocna Sibiului își va recăpăta strălucirea de odinioară cu bani europeni. Proiectul finanțat prin fondurieuropene pentru dezvoltarea turistică din Ocna Sibiului va reda stațiunii strălucirea de altădată.

Cunoscută ca Litoralul Ardealului, stațiunea  OcnaSibiului  este prin frumusețea zonei, unul dintre locurile cu potențial turistic major. Proiectul accesat de CJ Sibiu și Primăria orașului, care se bazează pe investiții în infrastructură turistică, dar si cea rutieră, va aduce creștere economică și va contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din această comunitate.

Valoarea totală a proiectului este de 19.613.388 lei. Are ca obiective principale, atât sprijinirea unei creșteri sustenabile prin atragerea de investitori în cadrul stațiunii Ocna Sibiului, dar și creșterea gradului de atractivitate a acesteia. Se va moderniza infrastructura rutieră și se va re-amenaja zona de agrement pe o suprafață de 38.707 mp.

Daniela Cîmpean – Președinta CJ Sibiu a participat la semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru zona de agrement, în valoare de peste 6 milioane lei, pentru care compania ce va asigura lucrările are la dispoziție 12 luni pentru finalizare.

Ocna Sibiului își va recăpăta strălucirea de odinioară cu bani europeni. Proiectul finanțat prin fondurieuropene pentru dezvoltarea turistică din Ocna Sibiului va reda stațiunii strălucirea de altădată.

Vor fi amenajate:

  • zona de agrement și sport pentru  sănătate;
  • parcul “ Statuia Minerului”;
  • terenul de joacă;
  • din punct de vedere peisagistic “Lacul Pânzelor“; “Lacul fără fund“; Lacul Verde“.

Pentru modernizarea infrastructurii rutiere în lungime de 3 km și amenajarea unei parcări de peste 5.500 mp s-a semnat încă de anul trecut contractul de execuție a lucrărilor, acestea fiind deja avansate și cu premise bune de a fi finalizate înainte de termen. În acest acest moment gradul de execuție a lucrărilor este de 75%.

Ocna Sibiului își va recăpăta strălucirea de odinioară cu bani europeni, promite Daniela Cîmpean – președinta CJ Sibiu

“Ocna Sibiului este unul dintre cele mai importante orașe din județul Sibiu. Dezvoltarea economică și turistică prin creșterea atractivității stațiunii, reprezintă o prioritate pentru noi. Modernizarea zonei de agrement pentru care am semnat contractul astăzi, va readuce strălucirea de altădată stațiunii balneo-climaterice Ocna Sibiului.

Cei care o vor vizita fie pentru proprietățile curative, fie pentru agrement sau pentru frumusețile locului se vor putea  bucura de un loc unic în regiunea centru. Sunt optimistă că termenul de finalizare va fi și pentru acest obiectiv în graficul stabilit.”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.