550 mil EUR redirecționați de UE către IMM-urile din România. Comisia Europeană anunță luni că a aprobat modificarea programului operațional „Competitivitate” în România. Se vor redirecționa 550 milioane de euro din banii europeni alocați țării către firmele mici și mijlocii (IMM).

Astfel, pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei țării, se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de microîntreprinderi; întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și unor inițiative de digitalizare și educație electronică.

Sprijinul pentru IMM-uri se referă la granturile de capital de lucru și de investiții de 2.000-200.000 de euro, prin schema de ajutor de stat de 1 miliard de euro, fonduri europene și de la bugetul de stat pregătită de Guvern prin OUG 130/2020.

„Datorită flexibilității oferite de Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile românești pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăși dificultățile cauzate de pandemie și a menține locurile de muncă.

Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătății din România, precum și către formare, educație și infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri.” a declarat Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

550 mil EUR redirecționați de UE către IMM-urile din România. Bani prevăzuți pentru a atenua criza economică generată de coronavirus

România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro. Bani necesari pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătății care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Modificările sunt posibile datorită flexibilității excepționale specifice Inițiativei pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) și Inițiativei plus pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII+). Acestea permit statelor membre să utilizeze finanțare în cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.

Aceste modificări vor întări efectul de transformare pe care îl au fondurile politicii de coeziune asupra economiei românești prin finanțarea inovării; a cercetării; a formării; a educației; a gestionării moderne a apei; a sistemelor de canalizare; a drumurilor noi și al altor tipuri de infrastructuri.

sursa articol: startup cafe

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…