Primii pași concreți pentru facilitarea accesului în zona viitorului Spital Județean Sibiu. Primăria Sibiu a finalizat un proiect și a inițiat un al doilea, în sensul viabilizării zonei în care se va construi noul Spital Județean care va include și o secție pediatrică.

Pe de o parte am modernizat str. Tractorului, care va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre zona Spitalului, atunci când va fi construit. Un al doilea proiect se referă la modernizarea Căii Șurii Mici și transformarea acesteia într-un coridor de mobilitate, urmând să asigure conexiunile și cu Spitalul, dar și cu cartierele rezidențiale din zonă.

Concret, strada va fi reamenajată cu bandă dedicată pentru transportul public și piste pentru biciclete. Pentru acest proiect am reușit să atragem finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice.” Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Str. Tractorului a fost modernizată pe întreaga lungime de aproximativ 1 km, valoarea investiției ridicându-se la 4,7 milioane lei. Aceasta va reprezenta una dintre căile de acces dinspre oraș spre viitorul Spital Județean, fiind planificată extinderea străzii spre zona Spitalului atunci când vor începe lucrările de construcție.

Rețelele de apă și canalizare au fost modernizate. Canalizarea a fost redimensionată pentru a putea prelua atât viitorul Spital, cât și ansamblurile rezidențiale din zonă. Și iluminatul public pe această stradă a fost modernizat, iar în subteran s-a instalat tubulatura unde urmează să fie coborâte cablurile de telecomunicații, suspendate pe stâlpi. De asemenea, au fost amenajate trotuarele și carosabilul și s-au creat piste pentru biciclete, separate de carosabil prin borduri.

Primii pași concreți pentru facilitarea accesului în zona viitorului Spital Județean Sibiu. Calea Șurii Mici va deveni coridor de mobilitate spre noul spital

Calea Șurii Mici va deveni coridor de mobilitate spre viitorul Spital Județean și ansamblurile rezidențiale din zonă. Proiectul deja demarat presupune modernizarea Căii Șurii Mici, aceasta fiind o importantă cale de legătură între oraș și viitorul Spital Județean. Concret, se vor realiza următoarele lucrări:

  • Modernizarea carosabilului, care va include o bandă dedicată pentru transportul public;
  • Extinderea infrastructurii pentru deplasările pietonale în condiții de siguranță, inclusiv crearea de zone verzi;
  • Amenajarea de piste pentru biciclete, separate de carosabil și calea pietonală;
  • Amenajarea iluminatului public eco-eficient, care va fi conectat la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu;
  • Extinderea rețelei de canalizare și alimentare cu apă;
  • Instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate de telecomunicații.

La acestea se vor adăuga și construcția unei noi creșe și a unei noi grădinițe care să acopere necesarul pentru ansamblurile rezidențiale din zonă.

Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sibiu a depus un proiect și a obținut finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice, se arată în comunicatul oficial de presă. Următorul pas în proiect este organizarea procedurii de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar apoi se vor contracta lucrările propriu-zise.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.