Cum arată noua Baie Populară din Sibiu la finalul lucrărilor de modernizare. Primăria Sibiu și Serviciul Public Baia Populară au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Baia Populară Sibiu. Aspectul, dar mai ales funcționalitatea Băii Neptun au fost radical îmbunătățite.

“Vorbim în primul rând de o clădire de patrimoniu a orașului pe care am reușit să o reabilităm și vom face demersuri pentru clasarea acesteia ca monument istoric. Am păstrat și restaurat elementele arhitecturale unice, redând frumusețea clădirii care a împlinit 116 ani.

În al doilea rând am reușit să modernizăm un obiectiv cu tradiție în Sibiu. Un centru modern în care sibienii au la dispoziție un bazin de înot reabilitat după cele mai noi standarde. Trei tipuri de saune, camere de tratament și o sală de sport dotată, toate optimizate pentru persoanele cu dizabilități. Baia Populară redevine astfel emblematică pentru Sibiu.” Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum arată noua Baie Populară din Sibiu la finalul lucrărilor de modernizare. Primăria Sibiu și Serviciul Public Baia Populară au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Baia Populară Sibiu, aspectul, dar mai ales funcționalitatea Băii fiind radical îmbunătățite.

După lucrări ample care au inclus consolidări, recompartimentări, extinderi și relocări, modernizarea instalațiilor și restaurarea elementelor arhitecturale, Baia Populară oferă în prezent următoarele servicii:

  • Un bazin de înot complet reabilitat, cu un sistem nou, electronic, de filtrare a apei și un sistem de filtrare a aerului în întreaga clădire care protejează structura imobilului în zonele cu umiditate crescută, aceasta fiind în trecut una dintre cele mai mari probleme;
  • Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. S-a creat un culoar nou de legătură între bazinul de înot și saune, acest spațiu fiind amenajat ca zonă de relaxare;
Cum arată noua Baie Populară din Sibiu la finalul lucrărilor de modernizare. Un bazin nou, vestiare, 3 tipuri de saună, sală de fitness, dar și o curte interioară reamenajată complet îi așteaptă pe sibienii iubitori de relaxare.
  • Trei zone noi de vestiare pentru bazin și saună, accesul făcându-se cu brățări digitale de acces;
  • Trei camere de terapie: una cu pietre jade, una pentru hidroterapie și una pentru masaj clasic;
  • O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă, amenajată într-un spațiu inedit, la subsolul clădirii, în locul fostelor spații tehnice. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități;
  • O sală de activități sportive tip yoga, pilates, aerobic, situată în mansarda proaspăt amenajată în podul reabilitat al clădirii;
  • O curte interioară complet reamenajată în care va funcționa o cafenea și un spațiu de joacă pentru copii;
  • O terasă panoramică, amenajată la etajul I al clădirii;
  • Un punct de belvedere amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, fiind acum vizitabil.

Și accesul în Baia Populară s-a modernizat. Acesta va fi posibil pe baza unor brățări de control acces pe care clienții le vor primi la intrare unde fost amenajată o a doua casierie pentru accesul mai fluent al publicului.

Totuși, în comunicatul primăriei se avertizează populația că, deși lucrările sunt finalizate, Baia Populară nu se poate redeschide. Rămân în vigoare restricțiile impuse pentru protecția populației în contextul pandemiei de coronavirus, acestea specificând că bazinele amenajate în interior nu se pot deschide publicului.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit

Un MiG 21 și un elicopter s-au prăbușit deasupra Dobrogei: 8 români au murit. Un avion MiG-21 al aviaţiei române s-a prăbușit miercuri seara, după ce a…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..