Consiliul Local Sibiu a fost convocat în ședință extraordinară vineri, 4 septembrie, în vederea aprobării de fonduri suplimentare pentru școlile din Sibiu în contextul Covid19. Aproape 17 mil de lei vor fi distribuiți unităților de învățământ. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente și materiale de protecție, necesare începerii anului școlar în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus.

“Am inițiat acest proiect în regim de urgență, având în vedere că achizițiile centralizate desfășurate de Guvern nu au putut fi finalizate la timp. Vom asigura noi, unităților de învățământ finanțarea suplimentară necesară. Se vor cumpăra tablete pentru elevi în vederea desfășurării cursurilor online, echipamente medicale de protecție și separatoare între bănci.

În total alocăm unităților de învățământ 16,9 milioane de lei în plus pentru începerea anului școlar în siguranță, în condițiile dificile prezente. O bună parte din aceste cheltuieli sperăm să le recuperăm pentru că vom depune proiecte pentru decontarea din fonduri europene.” a precizat Astrid Fodor, într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

Din aceste fonduri suplimentare pentru școlile din Sibiu în contextul Covid19, se vor achiziționa:
  • 4.500 de tablete pentru elevii care nu dispun de astfel de mijloacele pentru a participa la orele online, numărul fiind stabilit în baza situațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean.
  • Echipamente de protecție medicală: măști, mănuși, viziere, dezinfectant pentru mâini și suprafețe, combinezoane, dozatoare pentru dezinfectanți și lămpi UV
  • Separatoare pentru bănci, în cazul sălilor de clasă unde nu se poate asigura distanța de 1 metru între elevi
  • Lucrări de reparații, achiziția de obiecte sanitare și plata închirierii containerelor pentru școala I. L. Caragiale, reprezentând spații suplimentare în care își vor desfășura activitatea câteva clase ale acestei unități.

Odată alocate aceste fonduri, managementul unităților de învățământ va face individual achizițiile, cu sprijinul serviciului abilitat din cadrul Primăriei.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.