Ateliere de gătit și meșteșuguri pentru copiii și tinerii din familii defavorizate. În perioada 01-13 septembrie, la Sibiu, Asociația Casa Calfelor organizează evenimentul „Susținem identități, creăm comunități”. Un proiect dedicat copiilor și tinerilor din familii defavorizate, având ca scop integrarea socială a acestora.

Cei mici vor participa la jocuri interactive și vor fi introduși în tainele meșteșugurilor tradiționale. Vor învăța cum trebuie să se spele în mod corect pe mâini și cum să se protejeze împotriva coronavirusului.

Ateliere de gătit și meșteșuguri pentru copiii și tinerii din familii defavorizate, se vor desfășura în aer liber, în grupuri restrânse, fiind alocate câte două zile pentru fiecare grup.

În prima zi, cei prezenți vor participa la un atelier de gastronomie, la  un mic curs de igienă, la un atelier de împâslire cu săpun, dar și la un mic tur al orașului istoric, unde vor savura împreună o pizza și o înghețată.

În cea de a doua zi, fiecare dintre grupele de copii va participa la un atelier de fierărie în fața Casei Calfelor, unde vor putea crea propria piesă din fier forjat, sub atenta supraveghere a calfelor călătoare. Și această zi se va încheia cu o masă delicioasă în oraș.

„Susținem identități, creăm comunități” este un proiect cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret 2020.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…