Lucrările de modernizare ale cartierului Hipodrom I continuă, în zona cuprinsă între străzile N. Iorga – Luptei – b-dul V. Milea – Rahovei – b-dul M. Viteazu, desfășurându-se etapizat, pe zone mai restrânse, pentru a limita disconfortul locuitorilor.

“Am verificat în teren execuția lucrărilor și m-am întâlnit cu locuitorii din zonă. Împreună cu constructorul și echipa tehnică le-am explicat atât celor care solicitau mai multe parcări, cât și celor care erau îngrijorați pentru zonele verzi că amenajările vor fi echilibrate între cele două cerințe. În prima etapă a lucrărilor se vor moderniza rețelele de apă și canalizare, aleile, parcările și iluminatul public, iar la final se vor reamenaja și zonele verzi, o operațiune care se poate realiza toamna târziu sau primăvara devreme, când vegetația este în repaus, iar temperaturile sunt prielnice. Concret, vom amenaja în întreaga zonă de proiect peste 1.100 de locuri de parcare și o suprafață verde de peste 32.000 de metri pătrați, în care vom planta 498 de arbori. Mai mult, proiectul prevede două parcuri cu bănci și alei și două noi locuri de joacă pentru copii. Cetățenii au înțeles intențiile noastre și le stăm în continuare la dispoziție pentru detalii privind acest proiect” a declarat Primarul Astrid Fodor, într-un comunicat oficial de presă.

În zona dintre bulevardul V. Milea – str. Rahovei – Aleea Călărașilor – str. Luptei, lucrările sunt aproape finalizate. Modernizarea rețelelor de apă și canalizare s-a finalizat, aleile și trotuarele sunt asfaltate, iar parcările au fost amenajate cu pavaj înierbat. Se mai lucrează la iluminatul public și se va amenaja locul de joacă și un mic parc cu bănci și alei. Zonele verzi vor fi amenajate în septembrie – octombrie când se pot planta arbori, iar iarba nu se va arde din cauza temperaturilor ridicate.

Lucrările de modernizare ale cartierului Hipodrom I continuă, desfășurându-se etapizat, pe zone mai restrânse, pentru a limita disconfortul locuitorilor.

În zona Aleea Călărașilor – str. Rahovei – Aleea Roșiorilor – str. Luptei și în zona Aleea Roșiorilor – str. Rahovei – Aleea Artileriștilor – str. Luptei s-a finalizat lucrul la rețelele de apă și canalizare. Pe alei s-a turnat piatra spartă, iar pe trotuare s-a turnat betonul, următoarea etapă fiind asfaltarea acestora. În spațiile de parcare s-a montat pavajul înierbat. În următoarea perioadă se va instala noul iluminat public și se vor amenaja zonele verzi.

S-au început lucrările și în zona Aleea Geniștilor – str. Rahovei – b-dul M. Viteazu – str. N. Iorga – str. Luptei. În prezent se lucrează la terasamentele aleilor și la rețelele de apă și canalizare pe Aleea Infanteriștilor.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor în întregul cartier de blocuri Hipodrom I este martie 2022, constructorul Geiger fiind deja în avans față de graficul de lucrări.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.