Guvernul României a aprobat în ședința de ieri, 19 august, schema de ajutor de stat pentru sprijinirea aeroporturilor regionale. De acest ajutor va beneficia și Aeroportul Internațional Sibiu în contextul compensării pagubele provocate de criza COVID-19.

„O veste foarte bună pentru Aeroportul Internațional Sibiu care a fost afectat în această perioadă, ca și celelalte aeroporturi, de criza provocată de pandemie. Această măsura arată încă o dată că Guvernul PNL este receptiv la solicitările din județul Sibiu, si mai ales că acționează cu promptitudine pentru a le rezolva”. Declara într-un comunicat de presă, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Valoarea alocată Aeroportului Internațional Sibiu va fi de aproape 4 milioane de lei. Aceasta va acoperi pierderile economice pe care le-a înregistrat aeroportul în perioada 16.03-30.06.2020. În acest timp traficul aerian a scăzut cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai.

Reamintim că, în luna iulie, Consiliul Județean Sibiu a aprobat un sprijin financiar în valoare de 1,79 milioane de lei pentru susținerea cheltuielilor non-economice cum ar fi: plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanță echipamente de securitate, cotizația către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată!

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…