Consiliul Județean Sibiu susține modernizarea sistemului medical, și propune spitalelor din subordine, dar și celor din județ, includerea și folosirea softului XVision bazat pe Inteligența Artificială care poate identifica 17 patologii de pe radiografiile de torace. În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu această tehnologie avansată este deja folosită, urmând a fi semnat un parteneriat de colaborare cu compania XVision și cu Spitalul de Pneumoftiziologie, dar și cu celelalte spitale din județ.

„Medicina evoluează, iar datoria noastră este să ținem pasul și să fim receptivi la folosirea tehnologiei de ultimă generație în medicină. Inteligența artificială reprezintă un pas înainte pe drumul spre digitalizare a sănătății care, în contextul actual, devine tot mai necesară, iar experiența prin care am trecut anul acesta ne-a demonstrat cât de importantă este investiția constantă în spitale, dotări, echipamente. Îi felicit pe tinerii de la XVision pentru acest sprijin inovativ acordat spitalelor, și salut deschiderea medicilor de a folosi în beneficiul pacienților tehnologia, care îi asistă pe perioada de diagnosticare”, a declarat Daniela Cîmpean președinta Consiliului Județean Sibiu.

Softul dezvoltat de start-up-ul XVision, format dintr-o echipă tânără de IT-iști și medici radiologi, extrem de activi și documentați, îmbină perfect medicina modernă cu tehnologia. Sistemul  folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări ale radiografiilor pulmonare, fiind menit să asiste doctorii în analiza pe care o fac, oferind în mod rapid o interpretare adițională a imaginilor medicale, asemenea unui ‘coleg’ digital. Folosirea aplicației facilitează procesul de screening și prioritizează pacienții în funcție de patologiile detectate, putând fi folosit și pentru screening-ul pentru COVID-19.

“Consider că digitalizarea sistemului de sănătate este un obiectiv ce se poate realiza printr-o strânsă colaborare între companiile românești și reprezentanții sectorului public, susținerea din partea oficialităților fiind necesar pentru accelerarea demersului. În acest sens, inițiativa Consiliului Județean Sibiu și sprijinul acordat demonstrează că reprezentații celor doua sectoare, public și privat, pot colabora pentru binele cetățenilor. Sperăm că implementarea programului XVision să vină în ajutorul medicilor, facilitând un act medical ce pune accent pe relația medic pacient și totodată ajutând colectivul medical să beneficieze de avantajul tehnologic oferit de inteligența artificială”, a declarat Ștefan Iarca manager XVision.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.