Facebook nu se lasă mai prejos și pregătește un concurent acerb pentru site-ul de socializare Tik Tok, care i-a mai “furat” din utilizatori. Acest site se numește Instagram Reels și va permite utilizatorilor să filmeze clipuri de 15 secunde, având la dispoziție un catalog de muzică foarte mare. Aplicația este încă testată în țări precum India, unde Tik Tok este interzisă.

În plin scandal Tik Tok, Facebook îi pregătește un concurent acerb platformei chineze

Instagram Reels se aseamănă cu aplicația Tik Tok foarte mult pentru că permite utilizatorilor să se facă foarte cunoscuți prin filmarea de clipuri. În plus, muzica este foarte variata în cadrul catalogului propus, iar utilizatorii nu vor avea conflict din cauza nerespectării drepturilor de autor. 

Facebook a mai avut o tentativă de acest gen cu aplicația Lasso, aplicație care a rămas la stadiu de proiect. Instagram Reels se află în probe în Germania, Franța, Brazilia și India, unde aplicația concurentă Tik Tok a fost interzisă. Pentru tiktokeri, acesta a fost un moment foarte bun să îl ridiculizeze pe Mark Zukenberg.

Instagram Reels vine “la pachet” cu un editor video mult mai avansat decât Tik Tok, stories, cea mai populară funcție Instagram s-a dezvoltat prin intermediul Instagram Reels. Utilizatorii din Brazilia au chiar un nou tab de creație în meniul camera unde pot înregistra clipuri video scurte și le pot edita. Editorul video poate fi controlat prin viteza de redare, iar utilizatorii pot seta chiar și un timer pentru înregistrare cu întârziere și pentru momentele în care aceștia se înregistrează singuri.

Tik Tok nu este identic cu Instagram Reels

Tik Tok și Instagram Reels își împrumută unele concepte, dar nu sunt similare. Acestea se aseamănă din punct de vedere al publicării de conținut video cu muzica, într-u format unic. Avantajul Reels este faptul că acest conținut apare în Stories și Explore pe Instagram.

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/instagram-reels-facebook-pregateste-un-concurent-pentru-tiktok-19429009

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…