Din cauza pandemiei cu Coronavirus, compania British Airways anunță retragerea întregii flote de avioane Boeing 747 înainte de termen. La momentul actual, compania este cel mai mare operator mondial de avioane Boeing 747. Din păcate, criza generată de pandemia cu virusul Covid 19 a afectat și companiile mari, flotele aeriene impresionante, care își retrag avioanele de serviciu înainte de termenul stabilit inițial.

Cauzele retragerii flotei Boeing 747 explicate de reprezentanții British Airways

Operatorul aerian British Airways este deținut de Consolidated Airlines Group. Acesta intenționa retragerea avioanelor Boeing 747 din serviciu până în anul 2024. Din păcate, restricțiile de călătorie impuse de autorități din cauza răspândirii virusului Covid 19 au determinat compania să ia această măsură în anul 2020.

Măsura intra în vigoare imediat, conform comunicatului transmis de membrii companiei prin e-mail CNBC. Din cauza declinului călătoriilor, este foarte puțin probabil că Boeing 747, descrisă ca fiind “regina magnifică a cerului” să mai efectueze servicii comerciale pentru această companie.

Ce flotă auto înlocuiește Boeing 747?

Reprezentanții British Airways a explicat că va opera zboruri cu avioane mult mai moderne, mult mai eficiente din punct de vedere energetic, printre care se numără și modelele Airbus 350 și Boeing 787. 

British Airwaves a folosit pentru prima dată avioanale Boeing 747 în anii 1970 și a format actuala flotă de aeronave 747 între anii 1989 și 1999, 57 la număr. Compania a fost depășită numai de Japan Airlines, avioanele reprezentând 10% din flota totală a britanicilor.

La acest moment, British Airways deține 31 de avioane 747 cu patru motoare care au o vârstă medie de 23 de ani. În luna iunie 2020, Qantas Airways anunțase că retrage imediat cele șase avioane Boeing 747 cu șase luni înainte de termenul stabilit. 

Ce se întâmplă cu locurile de muncă în compania BA?

British Airways a avertizat și faptul că peste 12000 de locuri de muncă sunt puse în pericol din cauza pandemiei cu coronavirus și că acțiunile IAG au scăzut cu până la 65%. IATA (Internationa Air Transport Association) a estimat faptul că operatorii aerieni sunt pe cale să piardă până la 84 de miliarde de dolari în 2020 și alte 15 miliarde de dolari în 2021. În luna aprilie, traficul aerian a scăzut cu peste 90% față de anul anterior, iar 2020 este cel mai prost an din acest sector.

Caracteristicile avioanelor Boeing 474

Avioanele 747 Boeing sunt suficient de mari încât să includă până la 50 de automobile parcate. Acestea au o lungime de 70.4 metri și au fost proiectate inițial să includă 27 de locuri la clasa 1 și 292 de locuri la clasa economică, fiind prevăzute pe puntea superioară cu un salon denumit “Clubul din cer”.

Sursa: https://www.economica.net/british-airways-retrage-inainte-de-termen-intreaga-flota-de-avioane-boeing-747-din-cauza-pandemiei-de-coronavirus_187533.html.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…