Una din instituțiile de plată foarte apreciate la momentul actual și în continuă ascensiune, Revolut, își transferă clienții din Europa Centrală și de Est către o entitate similară înregistrată în Lituania, în urma declanșării procedurilor Brexit, conform ziarului londonez Finance Magnates.

Declarațiile reprezentanților Revolut referitoare la mutarea sediului firmei

Reprezentanții companiei Revolut au trimis un e-mail clienților afectați, declarând că, pentru a-i proteja de efectele Brexit, îi vă “muta” către o altă entitate financiară, numită Revolut Payments UAB, instituția care gestionează instrumentele de plată electronică și care operează sub licență de la Banca Lituaniei.

Acest e-mail susține că entitatea lituaniana are aceleași drepturi că și Revolut LTD, entitatea britanică, și că Banca Lituaniei va fi entitatea financiară de supraveghere la care pot fi depuse reclamațiile.

Conform surselor, la data de 14.04.2020 a avut loc procesul de transfer al clienților din Europa Centrală și de Est către o entitate europeană nouă. Fiecare client urmează să fie anunțat atunci când va avea loc transferul individual de la o entitate financiară la alta.

Mutarea clienților Revolut din Anglia – decizie luată sub presiunea Brexit-ului

Reprezentanții Revolut susțin că mutarea clienților va asigura continuarea serviciilor, indiferent de impactul Brexit. Clienții vor avea în continuare acces la toate funcțiile și la toate serviciile, iar fondurile vor fi în siguranță protejate la băncile partenere. 

Conform specialiștilor români de pe piață fintech-urilor, această mișcare de transfer juridic al conturilor clienților Revolut din Marea Britanie în Lituania este avizată în preambul de o notificare a clienților. De asemenea, cei care refuză transferul rămân pe vechiul contract, cu noi reguli și un tarif diferit sau cu posibilitatea de a închide contractul.

Teoretic, clienții nu simt schimbări majore în activitatea lor dacă Revolut rămâne în UK sau se transferă în Lituania. Cerințele sunt ușor diferite în ambele cazuri, tarifele pot crește deoarece raportările se fac la două bănci centrale diferite.

Avantajele Revolut

Revolut a atras până acum peste 10 milioane de clienți, din care peste un milion de clienți în Romania, la doar câțiva ani de la apariție. Clienții au posibilitatea de a primi, de a trimte, de a cheltui și de a gestiona bani într-o singură aplicație.

În plus, clienții pot converti ușor monedele în baza ratelor interbancare fară a li se percepe vreo taxă. Clienții pot deține monede străine în conturile proprii sau pot trimite bani unui alt utilizator Revolut sau unui cont bancar în afara țării.

Conform Finance Magnates, Revolut și-a asigurat licență la finalul anului 2018 în Lituania, ca și parte a planului de urgență pentru eventualitatea Brexit-ului. Lituania este țară care s-a impus ca și destinație favorabilă fintech-ului. Conform licenței, clienții companiei sunt acoperiți de schema europeană ce prevede protecția depozitelor, protejând fondurile și plătind până la 100.000 de euro per utilizator.

Sursa: https://www.economica.net/clientii-din-europa-centrala-si-de-est-ai-revolut-inclusiv-romanii-sunt-transferati-din-subordinea-bancii-angliei-in-cea-a-lituaniei_183013.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba

Psihoză la pompe: Un bărbat a alimentat 1000L la o benzinărie din Alba. Pe fondul scumpirilor la carburanți care au panicat un număr mare de șoferi și care…

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe

Impozite mărite pentru românii cu mai mult de două mașini sau locuințe. Cei care au mai mult de două locuințe sau două mașini ar putea fi taxați în plus, bacșișul la restaurante ar urma să fie impozitat și nu este exclus să avem și o taxă pe zahăr.

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România

Săptămâna de lucru cu 4 zile va fi legalizată și în România. După ce a fost legiferată în mai multe țări europene, săptămâna de lucru de patru zile are mari…