A fost aprobat un nou calendar pentru sesiunea din toamna a examenului de Bacalaureat. Conform acestui calendar, a fost schimbată data înscrierilor și data la care se dă primul examen. 

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din 2020 se vă desfășura în perioada 24 august până pe data de 5 septembrie, conform calendarului aprobat printr-un ordin de ministru transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Înscrierea candidaților la sesiunea din toamnă a examenului de BAC 2020

Înscrierea candidaților care vor susține sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se va face în perioada 13-24 iulie. Aceștia vor fi  nevoiți să depună documentele tip de înscriere, completate și semnate la secretariatele unităților de învățământ, dar și la centrele de examinare, sau pot fi transmse prin mijloacele electronice sau poștă, folosind coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Pentru înscriere, candidații vor completa cererile de înscriere tip și vor avea nevoie de două fotografii de tip ¾. În cazul în care se înscriu candidați din seriile anterioare, aceștia trebuie să mai prezinte și o foaie matricolă în original, certificatul de naștere în copie și original, cartea de identitate în copie și original și certificatul de căsătorie dacă este cazul, în copie și original.

Când sunt programate probele scrise în sesiunea BAC 2020?

Conform calendarului, probele scrise au loc în săptămâna 24-27 august. Candidații vor susține la data de 24 august proba la Limba și literatura Română, pe data de 25 august proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august o proba la alegere a profilului și specializării. Sesiunea se încheie pe data de 27 august când canditatii vor susține proba la limba și literatura maternă.

Recunoașterea și echivalarea competențelor digitale și lingvistice se vor realiza în zilele de 28 și 31 august, dar și pe data de 1 septembrie. Comisiile de BAC din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea și recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil, conform metodologiei specifice.

Rezultatele sesiunii de BAC din toamnă 2020

Primele rezultate ale sesiunii de BAC din toamna anului 2020 vor fi afișate pe data de 2 septembrie la ora 12, pentru ca elevii nemulțumiți de rezultatele obținute să poată depune contestațiile în intervalul orar 14-20.

Contestațiile se pot depune atât fizic, cât și electronic, situație în care candidații sunt nevoiți să completeze, semneze și să depună și o declarație tip în care să menționeze faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, fie prin creștere, fie prin descreștere. 

Rezultatele finale ale sesiunii BAC 2020 din toamnă, în urma contestațiilor vor fi publicate pe data de 5 septembrie, sâmbăta. Nota minimă de promovare pentru fiecare proba este 5, iar media finală trebuie să fie minim 6 pentru a promova examenul.

Sursa: https://www.digi24.ro/bacalaureat-2020/bacalaureat-2020-sesiunea-de-toamna-a-fost-aprobat-un-nou-calendar-cand-incep-inscrierile-si-data-primului-examen-1335592

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi copii din Ciugud și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători

Doi copii din Comuna Ciugud, județul Alba, și-au curățat satul de toate PET-urile și dozele aruncate de trecători.Exemplu de bună creștere și civism la…

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

România locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. România a obținut locul I în cadrul concursului EGMO 2022, cu o medalie de aur și 3 de argint

Elevii din Sibiu vor călători gratuit cu autobuzele Tursib

Elevii din Sibiu vor călători gratuit cu autobuzele Tursib. Începerea noului an școlar, aduce o veste bună pentru copiii și părinții acestora. Până la sfârșitul lunii octombrie, toți elevii care nu se deplasează pe jos către școală și înapoi acasă, vor putea călători gratuit cu autobuzele Tursib.

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii

Monica Anisie a anunțat ultimele reguli pentru începerea școlii. Ministrul Educaţiei a precizat că zilnic va avea videoconferinţe cu Inspectoratele Şcolare, pentru a pregăti deschiderea noului an şcolar. Unităţile de învăţământ vor trebui să aibă stocuri de măşti pentru elevii care nu au sau cărora li se rup cele pe care le poartă. De asemenea, catalogul a fost eliminat în timpul cursurilor, pentru a ”eficientiza timpul”, iar orele de laborator vor fi evitate.