Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anunțat că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a noului drum care va lega cartierul Ștrand de cartierul Turnișor. Această nouă cale rutieră va conecta strada Dimitrie Cantemir cu strada Rozmarinului, în locul în care se construiește deja, un nou pod peste râul Cibin.

“Strada va fi importantă pentru că va asigura o nouă legătură între cartierul Ștrand și cartierul Turnișor, implicit și zona industrial vest, unde se înregistrează valori mari de trafic. Va fi o alternativă la șoseaua Alba Iulia, supraaglomerată, pentru cei care se deplasează în direcția sau dinspre Ștrand sau Valea Aurie. Acesta este încă un proiect concret pe care îl realizăm pentru decongestionarea traficului și creșterea mobilității sibienilor, inclusiv prin mobilitate alternativă, prin utilizarea pistelor pentru biciclete care vor fi amenajate pe această stradă”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul s-a semnat cu asocierea SC Comtram SA – SC Eko Top Sibiu, investiția ridicându-se la aproximativ  9 milioane de lei. Firmele contractate au la dispoziție 3 luni pentru a preda proiectul tehnic și apoi, încă 8 luni pentru executarea lucrărilor propriu-zise.

Noul drum va avea o lungime de aproximativ 1 km și o lățime a carosabilului de 7 metri. Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 metri pe fiecare parte, fiind prevăzute și piste pentru biciclete. De asemenea, se va instala o rețea de iluminat public cu LED și se va amenaja o rețea de canalizare pluvială. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere automate.

Demersurile juridice pentru crearea acestui drum au fost dificile deoarece a fost necesară exproprierea unor terenuri private pentru a putea avea suprafața necesară în vederea creării unui drum cu toate dotările necesare.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.