Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire în contextul situației pandemice, pe mijloacele de transport în comun din municipiul Sibiu, vizând modul de respectare a prevederilor legale privind portul măștii de către călători.

Cu această ocazie, au fost legitimate 151 de persoane și au fost verificate 3 societăți comerciale și 5 mijloace de transport în comun, acțiune în urma căreia, polițiștii au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.500 de lei.

“Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare fizică și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră.”, se arată în Comunicatul Instituției Prefectului Județului Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 801 de persoane (dintre care 749 adulți și 52 copii). Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 557 de persoane, iar 62 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 320 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 25 de persoane în izolare instituționalizată.

Cetățenii sunt sfătuiți să apeleze TELVERDE – 0 800 800 165, pentru a sesiza orice tip de nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.