Reprezentanții constructorului român de automobile, au declarat joi, într-un comunicat de presă că mai mulţi angajaţi ai Uzinei Dacia sunt infectaţi cu Covid-19. Aceștia nu au dorti să ofere informații cu privire la numărul celor infectati și nici DSP nu a oferit mai multe detalii.

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură”, se arată în comunicatul de presă oficial, transmis de către Renault Group.

Adrian Stoica, medic epidemiologist la DSP Argeş, a declarat într-o intervenție telefonică pentru Mediafax că nu ştie la acest moment numărul angajaţilor depistați pozitiv.

Din 19 martie, Uzina Dacia a avut suspendată complet activitatea, până pe 21 aprilie când a reluat-o parţial și ulterior, total, în data de 4 mai.

„La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie.in 11 mai, uzina Vehicule va funcţiona în trei schimburi”, asta declarau oficialii companiei, în momentul redeschiderii uzinei.

Dacia are în total 17.000 de angajaţi, dintre care 14.000 sunt angajaţi pe platforma industrială. Aproximativ 1.000 de angajaţi sunt în şomaj tehnic, iar producţia din România a scăzut cu 30%.

sursa articol: https://www.mediafax.ro/social/angajati-dacia-cu-covid-19427671

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.