Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale şi-a publicat oficial veniturile obținute în anul 2019, pe site-ul BNR. Potrivit declarației de avere, guvernatorul a încasat anul trecut venituri de 897.578 lei de la BNR pentru funcţia de guvernator, adică 74.798 lei pe lună.

Pe lângă veniturile de la BNR, Isărescu a mai încasat şi 30.612 lei de la Academia Română, precum şi 3.739 lei de la Academia de Studii Economice. Conform declaraţiei de avere, Mugur Isărescu a avut şi o pensie de 161.412 lei pe anul trecut, adică 13.451 lei pe lună.

Astfel, veniturile obținute de Mugur Isărescu din pensii și salarii pe anul trecut, ajung la suma totală de 1.093.341 lei (aprox. 227.000 eur)    

Isărescu deține și mai multe conturi în lei, euro şi dolari iar cel mai mare depozit îl are deschis la UniCredit, în valoare de 393.720 lei, urmat de un depozit la BCR, de 381.276 lei.

sursa articol: https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ce-venituri-a-avut-mugur-isarescu-guvernatorul-bnr-anul-trecut-din-19426886

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.