sursa foto: getty images

Fondatorul Microsoft și multi-miliardarul Bill Gates, a declarat recent, într-un interviu pentru Reuters, că ar fi o greșeală enormă ca un potențial vaccin împotriva COVID-19 să fie lăsat la mâna celor care licitează mai mult și să riște astfel, să devină inaccesibil pentru țările și oamenii care au cea mai mare nevoie de el.

Acesta a adăugat că o abordare bazată pe mecanismele clasice ale pieței, ar fi o eroare care se va răsfrânge și mai mult, atât asupra șanselor la viață a celor afectați de boală, cât și asupra prelungirii stării de pandemie.

”Dacă vom lăsa pur şi simplu tratamentele şi vaccinurile să meargă la cel care licitează cel mai mult şi nu la oamenii şi în locurile care au cea mai mare nevoie, vom avea parte de o pandemie mai lungă, mai nedreaptă şi soldată cu și mai multe decese. Avem nevoie de lideri care să ia aceste decizii dificile pentru o distribuţie bazate pe echitate, nu doar pe factorii dictaţi de piaţă”.

În momentul de față, Europa și SUA investesc sume uriașe în proiecte de cercetare, testare și fabricare, prin care se urmărește lansarea cât mai rapidă a medicamentului miraculos împotriva COVID-19. În același timp, există suspiciuni întemeiate că statele puternice și potente financiar, vor încerca să se plaseze în față, lăsând descoperite nevoile țărilor mai sărace sau în curs de dezvoltare.   

Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au avertizat asupra unei competiţii nesănătoase în goana după un tratament considerat esenţial pentru salvarea vieţilor şi rezolvarea haosului economic creat de virus, în timp ce anumiţi oficiali de la Washington au declarat că vor prioritiza rezidenţii Statelor Unite.

Ca și un model de bune practici, filantropul american a oferit exemplul Fondului global de lupta împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, creat în 2002, precum şi Planul de Urgenţa al Preşedintelui SUA pentru combaterea SIDA, programe care facilitează accesul la medicamente şi contribuie la combaterea unei boli cu una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate din lume.

”O lecţie esenţială în lupta împotriva HIV/SIDA este importanţa construirii acestui sistem global de distribuţie, extins şi echitabil, astfel încât un eventual tratament, să poată să ajungă la toată lumea”, a mai completat Bill Gates.

sursa articol: https://www.agerpres.ro/mondorama/2020/07/11/bill-gates-tratamentele-pentru-covid-19-sa-ajunga-la-persoanele-care-au-nevoie-nu-la-cei-care-ofera-mai-mult–538712

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.