Pilotul de origine britanică Lewis Hamilton poate egala sau depăși recordurile stabilite de pilotul legendar de origine germană Michael Schumacher în Formula 1.


Michael Schumacher în vârstă de 51 de ani încă nu și-a revenit după accidentul suferit în anul 2013 la schi, informație care este confirmată de unul dintre foștii săi colegi de la Ferrari. Michael Schumacher se află încă în locuința sa din Elveția, unde este tratat după accidentul suferit. Felipe Messa, fostul sau coleg a avut ocazia de a-l vizita pe fostul mare pilot de Formula 1, însă nu a dorit să dea prea multe detalii legate de starea de sănătate a acestuia, susținând că se află încă într-un moment dificil.


Accidentul suferit de Michael Schumacher nu i-a luat acestuia și recordurile și nu i-a umbrit eforturile. Accidentul s-a produs în anul 2013 la schi și pilotul a fost diagnosticat cu traumatism cranian sever și cu hemoragie cerebrală. După două operații și câteva luni petrecute în spitalul din Lausanne, Michael Schumacher a fost externat și este tratat în propria locuință din Gland, Elveția.


Acest context a permis altor piloți să încerce să doboare din recorduri. În sezonul care a început în data de 5 iulie sunt puse la bătaie cinci mari premii, cu speranță că la final să se alerge între 15 și 18 curse.


Pandemia de Coronavirus a dus la amânarea sau chiar la anularea primelor zece Mari Premii ale Stagiunii. Programul curselor de Formula 1 includ cursele din data de 5 iulie și 12 iulie în Austria la Spielberg, din data de 19 iulie în Ungaria, la Budapesta, în data de 2 și 9 august în Marea Britanie, la Silverstone, în data de 16 august în Spania, la Barcelona, precum și cursele de pe date de 30 august din Belgia și de pe data de 6 septembrie în Italia, la Monza.


Numai doi piloți în activitate sunt foști campioni mondiali în Marele Circ înainte de noul sezon: germanul Sebastian Vettel (2000, 2001, 2002, 2003) în vârstă de 32 de ani și finlandezul Kimi Raikkonen (2007) în vârstă de 40 de ani.


Lewis Hamilton în vârstă de 35 de ani este sextuplu campion mondial și poate egala recordul de titluri mondiale ale lui Michael Schumacher, cucerite în perioada 1994-1995 și 2000-2004. Britanicul Lewis Hamilton are 84 de curse câștigate și se afla la 7 victorii de recordul lui Michael Schumacher cu 91 de victorii din 307 de starturi. Britanicul poate deveni noul reper al Formulei 1 în materie de succese.


În clasamentul actual, poziția a treia este ocupată de Vettel cu 53 de victorii. Recordul lui Michael Schumacher de 155 podiumuri este vizat de Hamilton cu 151 de podiumuri care a ratat doar de patru ori în anul 2019 să ia parte la premiere.


Recordul lui Michael Schumacher cu 22 de triple este mai dificil de bătut de către Hamilton, care este la al doilea cu 15 hat-trick-uri. Performanta lui Michael Schumacher cu 77 cele mai rapide tururi în cursa este de neatins în acest sezon de către britanic, care deține, însă, toate recordurie de pole position (88) urmat de Schumacher (68), precum și pe cel al startului din prima linie (145).


Sursa: https://www.digisport.ro/f1/anul-in-care-lewis-hamilton-poate-deveni-mai-tare-ca-michael-schumacher-marele-circ-se-reia-pe-5-iulie-864080

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

România obține prima medalie de aur la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ancuța Bodnar și Simona Radiș (cea care a purtat tricolorul la ceremonia de inaugurare), au câştigat locul 1 în proba de dublu rame feminin pe distanţa de 2.000 de metri. Dar nu e singura mare performanţă a zilei pentru noi, deoarece am luat şi un argint la băieți!

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi

Diego Maradona a murit! Prima reacție a lui Gheorghe Hagi. Marea legendă a fotbalului mondial, “el pibe d’oro” Diego Maradona, ar fi decedat în urma unui stop cardio-respirator, anunță presa din Argentina.

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Noul stadion al Sibiului prinde contur

Noul stadion al Sibiului prinde contur. Video cu stadiul lucrărilor la începutul lunii martie de pe șantierul noului stadion al Sibiului…