Ziarul britanic The Times a făcut tot posibilul să arate lumii întregi că în urmă cu șapte ani a fost descoperit un virus care acționează similar cu Sars Cov 2, responsabil de pandemia din anul 2020. Virusul a fost descoperit într-o mină din Mojiang și a fost ținut secret în laboratorul din Wuhan, oraș în care au fost semnalate primele cazuri de Coronavirus.

În respectiva mină de cupru cu un aspect dezolant, în care liliecii și șobolanii se hrăneau cu propriile lor dejecții, trei mineri au murit și alți trei mineri s-au vindecat, în urma infectării cu virusul considerat acum “strămoșul” Sars Cov 2, conform jurnaliștilor britanici. Simptomele date de virus s-au manifestat similar cu cele date de Coronavirus, febră mare și dificultăți de respirație.

În toți acești șapte ani, autoritățile chineze au preferat să țină acest lucru secret de comunitatea științifică internațională. Laboratorul din Wuhan încă dispune de tulpinile virusului vechi, deși eventualele cercetări ar fi putut aduce informații noi despre pandemia de Coronavirus.

Din păcate, reprezentanții laboratorului din Wuhan nici nu au dorit să discute cu jurnaliștii britanici care au aflat de existența virusului vechi din teza de masterat a unui student chinez. Teza a fost scrisă sub îndrumarea unui cadru medical care lucra pentru secția de urgențe a spitalului în care au fost tratați minerii infectați în urmă cu șapte ani.

Conform ziarului The Times, acest refuz a fost vehement, în ciuda numeroaselor încercări ale jurnaliștilor de a lua legătura cu reprezentanții laboratorului respectiv. Aceste dezvăluiri de o importanță mondială vin cu puțin timp înainte că experții OMS (Organizației Mondiale a Sănătății) să meargă într-o misiune oficială în China în vederea detectării sursei pandemiei de coronavirus.

Această investigație este foarte importantă și este cerută de zeci de țări care învinuiesc China și o consideră responsabilă pentru răspândirea globală a virusului Covid 19. Ipotezele dezvoltării și răspândirii acestui virus sunt variate, prima fiind aceea că a evoluat la un animal și transferul către oameni a fost posibil pentru că virusul era suficient de puternic și infecțios. O altă variantă pe care o propun specialiștii este aceea că virusul a fost transmis la om, iar persoanele infectate erau asimptomatice, însă prin multiplicare s-a dezvoltat și a devenit patogen. Ultima ipoteză referitoare la virus susține că virusul ar fi fost fabricat chiar de om.

Prima ipoteză pare că este foarte apropiată de adevăr, având în vedere descoperirile actuale ale rădăcinilor virusului – cu șapte ani în urma. Indiferent care ar fi cauza, faptul că virusul ar fi fost ținut secret atât de mult timp reprezintă un atac grav la siguranța întregii omeniri. Dovezile semnificative conform căror virusul ar fi fost cunoscut și ținut secret determină specialiști din întreaga lume să incrimineze China pentru ceea ce se întâmplă la momentul actual.

Sursa: https://www.g4media.ro/un-virus-similar-cu-covid-19-descoperit-acum-sapte-si-tinut-secret-de-laboratorul-din-wuhan-investigatie-the-times.html

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…