După publicarea fotografiilor în mediul online cu grupurile sanitare insalubre de la Secția de Urologie a Spitalului Județean Sibiu, reprezentanții Spitalului nu au întârziat să aducă lămuriri, astfel că agitația care a pornit pe Facebook a fost imediat liniștită.

Reprezentanții spitalului au spus că aspectul grupului sanitar în cauză a fost determinat de lucrările care au loc în această perioadă în mai multe zone ale unității medicale, deci de aceea toaletele arată o imagine defectă și deloc igienică. Fotografiile postate le-au dat prilejul celor aflați în necunoștință de cauză să critice condițiile de igienă oferite pacienților.

„Grupurile sanitare de pe holul Secției Clinice Urologie se află în proces de reabilitare și modernizare tocmai din dorința de a crește calitatea condițiilor oferite pacienților și aparținătorilor. Imaginea publicată este surprinsă într-unul din aceste grupuri sanitare, unde renovarea este în curs de desfășurare. Precizăm că renovarea unuia dintre grupurile sanitare în discuție a fost finalizată. Atașăm, în acest sens, câteva imagini, atât cu grupul sanitar renovat cât și cu cel în cadrul căruia se desfășoară lucrări. În completare, vă informăm că în cadrul SCJU Sibiu au loc în prezent lucrări de modernizare a mai multor grupuri sanitare din cadrul altor secții, scopul fiind îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare în cadrul întregului spital. Atașăm, de asemenea, imagini. SCJU Sibiu cunoaște nivelul condițiilor existente în cadrul secțiilor spitalului și face eforturi pentru a le îmbunătăți permanent. În acest sens, o parte a acestora au fost renovate, altele se află în curs de modernizare sau în obiectivele de investiții pe termen scurt. Ne exprimăm speranța că aceste precizări vor elimina orice neclaritate şi orice situaţie de natură a prejudicia imaginea instituţiei, prin oferirea unor imagini și informații decontextualizate”, au transmis reprezentanții SCJU Sibiu.

Situația s-a lămurit după ce au fost făcute publice mai multe imagini, atât cu grupul sanitar renovat, cât și cu cel în cadrul căruia se desfășoară lucrări.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.