Sfârșitul anului 2017 nu a venit cu vești bune pentru tânărul de 20 de ani din Sibiu care s-a prezentat la spital cu simptome de infecție acută respiratorie severă. Acesta a fost imediat internat, iar analizele au arătat că ar fi infectat cu virusul gripal tip AH1 pandemic. DSP a declarat că a fost primul caz de gripă AH1 confirmat pe sezonul 2017-2018.

Conform rapoartelor DSP, numărul pacienților înregistrați cu gripă a scăzut la patru în prima săptămână a lui 2018, față de șase cazuri în ultima săptămână a anului 2017. Pentru județul Sibiu au fost repartizate 14.290 de doze de vaccin antigripal, reprezentând circa 59% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul Sibiu, adică 24.340. Un număr de 1372 de persoane s-au prezentat pentru administrarea vaccinului în prima săptămână a anului curent. În total, de la deschiderea campaniei de vaccinare din acest sezon, 9281 de sibieni și-au făcut vaccinul antigripal.

Analiza stratificată pe grupe de vârstă arată că cele mai multe cazuri (circa 32%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani.

Între timp, tânărul a fost tratat corespunzător, iar mai apoi externat.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii!

Klaus Iohannis a explicat cum vor fi vaccinați românii. Președintele țării a detaliat, luni, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Președintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populației. La locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.