Veste bună pentru pacienții Spitalul Județean Sibiu care mereu sunt puși pe lista de așteptare sau trimiși la clinicile private atunci când au nevoie de investigații RMN! Spitalul va primi anul acesta un RMN, de la Ministerul Sănătății. Costurile vor fi suportate de Banca Mondială. Acest aparat de Rezonanţă Magnetică performant, care va veni în ajutorul medicilor sibieni. În momentul de față, spitalul nu dispune de un RMN.

Sibiul a fost inclus de Ministerul Sănătății pe lista spitalelor care vor fi dotate cu aparatură performantă. RMN-ul care va ajunge la Sibiu are soft special pentru imagistică ce va permite citirea rezultatelor de la distanță.

„Am fost la semnarea contractului dintre Ministerul Sănătății și furnizorul echipamentelor de imagistică pentru mai multe spitale din România. Finanțarea este de la Banca Mondială și Sibiul este prins în anexă cu un RMN și un sistem PACS. Spitalul nu va plăti nimic pentru aparatura aceasta. În șase săptămâni contractul va deveni operațional, ceea ce înseamnă că se vor lansa comenzile pentru toate echipamentele. Teoretic după aceste șase săptămâni putem începe să sperăm, pentru că nu știm care cum va fi livrat, dar să zicem că în câteva luni de zile, cam șase luni, categoric va fi la Sibiu RMN-ul. Era mare nevoie de acest aparat pentru că noi la Sibiu nu avem deloc. Nu discut de cel din Centrul de Cercetare pentru că e altceva, nu e destinat pacienților”, a declarat Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Spitalul Județean Sibiu nu dispune de un aparat RMN pentru investigarea tuturor pacienților, bolnavii fiind nevoiti în cele mai multe cazuri să apeleze la serviciile din privat pentru astfel de investigații.

RMN-ul oferit Spitalului Județean Sibiu face parte dintr-un proiect mai amplu, care include 19 județe din România și include un total de 21 echipamente Computer Tomograf, 14 aparate de Rezonanță Magnetică și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică, utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT și RMN). Dintre acestea, un RMN și un sistem PACS vor ajunge la Sibiu în cel mai scurt timp.

Fondurile pentru achiziţionarea echipamentelor medicale au fost obţinute printr-un împrumut acordat de Banca Mondială şi este în valoare totală de 250 de milioane de euro.

sursă: www.turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.