Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu continuă procesul de modernizare a echipamentelor medicale din cadrul secțiilor. Astfel, începând din această lună, Secția Clinică Oftalmologie a spitalului beneficiază de două noi aparate moderne și performante, destinate investigării și tratamentului pacienților.

Este vorba despre un tomograf în coerență optică OCT RS-330 Retina Scan Duo, în valoare de 153.765 lei + TVA, furnizat de către S.C Medicare și de un microscop operator Hi-R NEO 900, cu stand, în valoare de 202.045 lei + TVA, furnizat de către Kembli-Med.

Pentru achiziționarea acestor aparate, Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 500.000 lei din partea companiei ROMGAZ S.A.. Ambele dispozitive oftalmologice au fost achiziționate prin licitație publică în SEAP. Microscopul operator a fost montat în cadrul secției săptămâna trecută iar tomograful în coerență optică în cursul zilei de azi. Restul sumei va fi utilizată pentru achiziționarea unor aparate necesare altor secții (un transductor ecograf cardiologie și sondă control părți moi).

„Microscopul operator combină optica excelentă şi modularitatea avansată. Datorită înclinației și a managementul luminii, microscopul oferă imagini de înaltă rezoluție și poate fi folosit pentru intervenții chirurgicale cum ar fi: pleoapă conjunctivă, cornee, cristalin, vitros, fund de ochi”, au explicat medicii oftalmologi ai secției.

Citește aici toată știrea: http://www.turnulsfatului.ro/2017/12/12/sectia-de-oftalmologie-a-spitalului-judetean-modernizata-cu-aparate-noi/

sursa: www.turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială

Ce să bei pentru a-ți ține în frâu tensiunea arterială. Un obicei simplu te poate ajuta să diminuezi hipertensiunea. Dacă ai probleme cu tensiunea arterială crescută, cercetătorii au ajuns la concluzia că o băutură populară și la îndemâna oricui poate avea efecte imediate în scăderea hipertensiunii.

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.

Copilul tău face febră şi are gura plină de băşici? Herpangina e de vină. De unde apare şi cum se tratează boala

Herpangina este o boală infecţioasă care afectează mai ales copiii cu vârste…