Biblioteca Județeană Astra Sibiu a inaugurat vineri, 16 martie, prima filială din județ: la Cisnădie, în spațiul Casei de Cultură a orașului, recent renovată. Sunt zeci de ani de când în oraș nu mai există o bibliotecă.

Biblioteca publică de aici, cu un fond de carte de 5.000 de volume, va funcționa într-un spațiu amenajat de Biblioteca Județeană cu sprijinul Primăriei orașului Cisnădie, a Consiliului Local Cisnădie și a conducerii Casei de Cultură din localitate.

„Sperăm să avem și în continuare susținerea necesară dezvoltării unei rețele puternice de biblioteci publice la nivel județean, prin înființarea de filiale coordonate direct de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, care să ne permită dezvoltarea de programe culturale și educative, dezvoltarea colecției de carte, fără diferență între filialele municipale și cele teritoriale. Înființarea filialei din Cisnădie demonstrează că acest obiectiv este fiabil și eficient, atunci când toată părțile implicate, în cazul de față Consiliul Județean Sibiu, autoritățile publice locale și conducerea Casei de Cultură din localitate, acționează laolaltă, în folosul comunității”, a mărturisit Silviu Borș.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu,  Daniel Mihăilescu, consilierul primarului din Cisnădie, Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Radu Nechifor, directorul Casei de Cultură a orașului Cisnădie, profesori, formatori, elevi, membri ai comunității care au așteptat nerăbdători crearea unui spațiu de recreere, de studiu, de lectură, de evenimente culturale, ateliere și dezbateri publice.

„Vedem reducerea disparităților din județ ca pe o prioritate, așa că accesul la educație și cultură ne dorim să fie cât mai larg. Pentru elevii și cititorii de toate vârstele din Cisnădie, deschiderea unei filiale a Bibliotecii Județene ASTRA va însemna că vor avea mai aproape un fond important de carte. În același timp, comunitatea locală câștigă un nou generator de evenimente educative și culturale, care sperăm să ajungă cât mai iubit de publicul larg”, spune Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean

CJ Sibiu: În aprilie lansăm licitația pentru construirea noului Spital Județean. Conducerea Consiliului Județean Sibiu speră ca până la finele acestui an să fie semnat contractul de finanțare pentru noul Spital Județean Sibiu. În aproximativ două luni este preconizată lansarea licitației pentru angajarea unui constructor.

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă

Autostrada Sibiu – Făgăraș intră în linie dreaptă. Autostrada Sibiu – Făgăraș, care va străbate județele Sibiu și Brașov, va avea o lungime de 68,05 km și va…

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu

Plata modernă pentru accesul auto în Cimitirul Municipal Sibiu este disponibilă pentru cetățeni, începând din această săptămână. Pentru a facilita accesul cu mașina în Cimitirul Municipal, cartelele de tip abonament eliberate de Administrația Cimitirului se pot încărca și de la automatele de plată care eliberează tichete de ieșire.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete.

Veste bună pentru bicicliști. Viitoarele drumuri județene vor fi prevăzute cu piste de biciclete. Consiliul Județean Sibiu a aprobat în ședința ordinară de joi, 27 august 2020, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează noi investiții în domenii ca asistența socială, infrastructura rutieră, turism și cultură, care pot fi realizate cu aportul fondurilor europene ce urmează să fie atrase, în parteneriat cu instituții din subordine sau cu primării.