Primarul Astrid Fodor a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru construcția unei creșe și grădinițe în Piata Cluj. Valoarea finanțării astfel obținute de Primăria Sibiu se ridică la 8,5 milioane de lei, cea mai mare parte a investiției, 17,2 milioane de lei, urmând să fie însă asigurată de Primăria Sibiu, din bugetul local. În această clădire se vor crea 30 de locuri noi în creșă și 60 în grădiniță. 

“În ultimii ani am creat 275 de locuri noi în creșe și 280 în grădinițe, dar cererea este în continuare mare. Pentru a soluționa această problemă, am inițiat o serie de proiecte care să crească numărul de locuri disponibile copiilor cu vârstă preșcolară.

Pe lângă proiectul de construcție a unei creșe și grădinițe în Piața Cluj, am obținut finanțare prin PNRR pentru construcția a 2 creșe pe str. Viitorului și respectiv pe Calea Poplăcii, proiect gestionat de CNI, care va face achiziția și va executa lucrările. De asemenea, am depus un proiect pentru construcția unei creșe și grădinițe pe Calea Șurii Mari, acesta aflându-se în prezent în evaluare.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. 

Primăria Sibiu a realizat deja documentația DALI și proiectul tehnic pentru această investiție care constă în construcția unei clădiri cu subsol, parter și etaj și o suprafață utilă de peste 1.600 de mp care va fi amenajată astfel: 

– Subsolul va fi rezervat bucătăriei, spălătoriei și spațiilor tehnice

– La parter va funcționa creșa, cu 3 săli de grupă, fiecare cu câte un vestiar și un grup sanitar, o zonă multifuncțională cu  oficiu pentru servirea mesei și o zonă filtru, ce va include un spațiu destinat depozitării cărucioarelor, izolatorul cu grup sanitar și cabinetul medical. 

– Etajul va fi destinat grădiniței, cu 3 săli de clasă, grupuri sanitare și vestiare, precum și o zonă multifuncțională cu oficiu pentru servirea mesei. 

– În curte se vor amenaja spații verzi, alei și un loc de joacă.

Prin acest proiect se vor amenaja și rețelele de utilități în clădire: apă și canalizare, gaz, instalații sanitare și iluminat cu LED. Încălzirea se va realiza mixt, prin radiatoare, încălzire în pardoseală și ventiloconvectoare de tavan. Răcirea în sezonului cald se va face prin aceste ventiloconvectoare. Apa caldă va fi asigurată cu ajutorul a 10 panouri solare, iar energia electrică va fi asigurată prin panouri fotovoltaice montate pe terasa clădirii.

Clădirea va avea un sistem BMS (Building Management System) ce va monitoriza calitatea aerului interior, confortul termic, consumul de energie, apă rece și apă caldă din clădire, în scopul reducerii consumurilor.

Următorul pas este contractarea execuției lucrărilor, printr-o procedură de achiziție publică. 

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică

Investiții la Sibiu: FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren lângă Șura Mică. FAN Courier a cumpărat 8 hectare de teren la marginea Sibiului și pregătește o..

VIDEO – Încep lucrările de modernizare ale Stadionului Municipal Sibiu la standarde UEFA.

După ce, pe 10 august, s-a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea Stadionului Municipal, în această săptămână primarul Astrid Fodor, reprezentanții constructorului CON-A și echipa din Primăria Sibiu care va gestiona contractul și va monitoriza lucrările, au fost prezenți în teren. Au fost vizualizate locațiile și s-a discutat concret pe tema graficului de lucrări.

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada

Fabrică de încălțăminte din Sibiu cumpărată de Prada. Faimoasa companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de…

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii

Un nou hotel la Sibiu va fi construit lângă Calea Dumbrăvii. Consilierii locali ai Sibiului sunt chemați să aprobe în ședința de săptămâna aceasta, printre altele, documentația de urbanism pentru construirea unui hotel nou pe strada Mărășești, în apropierea Căii Dumbrăvii.