Primăria Sibiu speră să dea startul lucrărilor pentru Parcul Gușterland în vara anului 2024, după obținerea tuturor avizelor. Execuția lucrărilor va fi realizată de CON-A Operation SRL Sibiu & Ischia SRL Galați & Submit SRL Iași și ar putea începe în luna iunie.

În cadrul unui interviu acordat pentru Ora de Sibiu, Astrid Fodor a oferit detalii despre punctul în care se află în prezent proiectul Gușterland. Prin urmare, contractul pentru proiectul tehnic și lucrările asociate a fost semnat iar valoarea construcției se ridică la aproape 60 de milioane lei.

Complexul de pe Dealul Gușteriței va fi destinat activităților sportive și recreative pentru întreaga familie, respectând mediul înconjurător. Astrid Fodor spune că proiectul va fi realizat respectând cadrul natural și mediul înconjurător.

„Avem deja semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor. De altfel, proiectul tehnic este finalizat și sper ca în cursul lunii iunie să emitem ordinul de începere a lucrărilor, după obținerea tuturor avizelor necesare.

Complexul va fi un spațiu pentru toată familia. Sibienii, împreună cu care am denumit acest Complex, vor putea să facă sport, să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta sau să se relaxeze în zonele generoase care vor fi amenajate pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Subliniez că întregul proiect va fi amenajat cu respectarea și protejarea cadrului natural în care va fi creat”, spune Astrid Fodor.

Amenajările vor include o instalație de sanie de vară, trasee pentru biciclete și plimbări, pârtie de schi și tubing, tiroliene și spații de joacă. Fodor urmărește obținerea de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiect, prin Programul Regiunea Centru.

„Vom crea aici o instalație de tip sanie de vară cu traseul de peste 1 km jumătate, un traseu pentru biciclete, dar și un traseu pietonal pentru plimbări, o pârtie de schi și tubing, tiroliene pentru adulți și pentru cei mici, spații de joacă. Pentru relaxare este prevăzută amenajarea unei terase panoramice și o zonă cu mese și bănci. Vom depune acest proiect pentru obținerea finanțării europene nerambursabile”, a mai explicat primarul Sibiului.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.