Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu este unul dintre inspectoratele care are echipă de scafandri formată în prezent din trei scafandri certificați. Având în vedere faptul că misiunea scafandrilor este una dificilă, necesitatea dotării acestora cu echipamente complete și conforme este de o importanță deosebită, întrucât contribuie semnificativ la reușita unei misiuni.

Astfel, în urma achiziției făcute de Consiliul Județean Sibiu, începând de astăzi au intrat în dotarea scafandrilor sibieni trei complete de scufundare, dotare fiecare cu trei tipuri de costume și alte accesorii.

Iată ce conțin

  • costum de scufundare umed – utilizat în misiunile de căutare-salvare subacvatice în ape cu temperaturi mai mici de 10 grade
  • costum de scufundare umed din două piese – utilizat pentru misiunile de căutare-salvare subacvatice în ape cu temperaturi mai mari de 10 grade
  • costum de scufundare de vară – utilizat pentru scufundări în apă caldă, în special pentru antrenamente
  • costum uscat de scufundare
  • consolă de scufundare
  • vestă de scufundare
  • mască de scufundare
  • centură de lestare
  • mănuși de scufundare
  • regulator de presiune

„Aeste complete pentru scufundare dotate cu diferite tipuri de costume de scufundare și alte accesorii de ultimă generație, nu fac altceva decât să sporească eficacitatea scafandrilor la  misiunile subacvatice. Având în vedere că ultima investiție în costumele scafandrilor s-a făcut în urmă cu aproximativ 8 ani, gradul de uzură al costumelor existente îngreunând misiunile, această investiție este cu atât mai benefică și apreciată.

Pe această cale adresăm mulțumiri Consiliul Județean Sibiu pentru susținerea și sprijinirea eforturilor noastre de a asigura un răspuns prompt și eficient în fața diverselor situații de urgență.” transmite inspectorul șef al ISU Sibiu, Locotenent-colonel Trefaș Lucian.

Cele trei complete cu echipamente de scufundare achiziționate de către Consiliul Județean Sibiu și intrate în dotarea ISU Sibiu a avut un preț de achiziție de aproximativ 35.000 de lei.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.