Maratonul Internațional Sibiu 2024 va aduna la start cel mai mare număr de participanți din istoria evenimentului. Aproximativ 9000 de persoane s-au înscris la ediția a 13-a a Maratonului, care va avea loc pe 25-26 mai. Este un nou record stabilit de MIS, care, în ultimii 2 ani, aproape că și-a dublat numărul de participanți.

După ce în 2023 a crescut cu 1930 de alergători față de ediția precedentă, MIS a avut parte de o evoluție spectaculoasă și în acest an. Înscrierile la MIS 2024 s-au încheiat în 7 mai, la ora 23:59, iar numărul total al participanților din acest an este 8953, ceea ce înseamnă cu 2393 de persoane mai mult comparativ cu ediția anterioară.

Cei aproape 9000 de participanți au ascultat îndemnul temei din acest an, „Nu sta acasă, că-ți stă norocul”, și s-au înscris la cele 11 probe din cadrul evenimentului, de alergare și de mers, destinate copiilor, adolescenților și adulților, iar pe parcursul traseelor vor fi susținuți și încurajați de aproximativ 650 de voluntari.

„Numărul impresionant de alergători care s-a înscris la ediția cu numărul 13-a Maratonului Internațional Sibiu ne onorează și ne dă o deosebită energie mobilizatoare! Va fi în mod cert o provocare pentru echipa de organizare să facă imperceptibilă o creștere de aproape 2400 de alergători în plus față de ediția precedentă, însă nouă ne plac provocările și abia așteptăm să ne (re)vedem și (re)cunoaștem la start, cu toate surprizele pe care le coacem pentru această ediție.

În 25-26 mai, aproape 9000 de alergători, peste 4200 de donatori, aproximativ 650 de voluntari, peste 100 de parteneri instituționali și din companii, 20 de organizatori, un larg public de sibieni și nu numai, vor da viață și culoare străzilor din oraș, punând efort acolo unde le sunt valorile. Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită, rezilientă. Mulțumim, Sibiu!”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea executivă a evenimentului.

Ce urmează?

În următoarea perioadă, focusul organizatorilor și al reprezentanților cauzelor va fi pe campania de fundraising pentru cele 51 de proiecte din eveniment. Vestea bună pentru cei care își doresc să aibă o implicare mai activă în comunitate este că pot să devină fundraiseri până în data de 24 mai. Astfel, cei care nu au optat să devină fundraiseri în momentul înscrierii la MIS, vor primi un reminder pe e-mail cu privire la această opțiune și, totodată, se vor putea întoarce oricând la e-mailul de confirmare a înscrierii pentru a-și accesa link-ul personalizat pentru profilul de fundraiser. Campania de fundraising pentru cauzele MIS se va încheia în 28 iunie, până atunci toți participanții putând fi susținuți cu donații.

Reamintim că cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu va cuprinde cel mai mare număr de cauze din istoria evenimentului. După ce am primit un număr record de aplicații din partea comunității sibiene, membrii juriului au stabilit că 51 de proiecte vor merge mai departe, cele mai multe de până acum, iar printre acestea regăsim: proiecte culturale, amenajări de spații verzi, proiecte dedicate sănătății sibienilor, proiecte educaționale, proiecte dedicate bunăstării animalelor domestice și sălbatice, proiecte dedicate celor mici, dar și vârstnicilor.

2 zile pline de noroc, la MIS 2024

Maratonul Internațional Sibiu 2024 va avea loc timp de 2 zile. Sâmbătă, pe 25 mai, se vor desfășura cursele de adulți, iar duminică, pe 26 mai, vor avea loc Cursele Copiilor.

În prima zi a evenimentului se vor pune în mișcare participanții înscriși la următoarele curse: Maratonul Continental (42,2 km), Semimaratonul Joyson (21,2 km), Crosul MultiversX (5,3 km), Decathlon TeamRun (21,1 km), Squad Race by Zacaria (3,4 km), Wenglor 10k (10 km), Pași pentru oraș (probă de mers de 3,4 km). Copiii vor avea o zi dedicată lor, duminică, urmând să alerge la următoarele categorii: 4-5 ani (500 m), 6-7 ani (700 m), 8-9 ani (1000 m), 10-12 ani (1250 m). La fel ca în ultimii ani, cei care nu vor putea fi în Sibiu în ziua evenimentului, vor participa la „Aleargă peste tot” cu GLS, între 25 mai – 28 iunie.

Cu mai multe informații utile pentru participanți, restricții de trafic și alte detalii despre eveniment, organizatorii vor reveni pe site-ul și pe conturile de social media MIS în perioada următoare.

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, partenerul principal MultiversX și partenerii locali: Agile Freaks, Continental, Joyson Safety Systems, Wenglor, GLS, Zacaria, Bilstein, Decathlon, Colt, BCR, Scandia, Sam Transport. Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Sportivă.

MIS aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Prin intermediul maratonului, Fundația Comunitară Sibiu își propune să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții.

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 332 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.