ISU „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a dispus o serie de acțiuni și măsuri cu scopul de a preveni posibile situații de urgență.

În acest sens, în această perioadă peste 200 de pompieri vor fi zilnic la datorie, monitorizând atent și permanent situația dinamică din teren, asigurând măsuri de protecție, respectiv intervenție promptă în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, în scop preventiv și pentru asigurarea climatului de siguranță peste 40 de pompieri și 11 autospeciale de stingere vor efectua misiuni de asigurare a măsurilor preventive, stingere a incendiilor, acordare a primului ajutor calificat și evacuare în situații de urgență la lăcașurile de cult din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Agnita, Orlat, Cârțișoara și Pelișor, Miercurea Sibiului și Dumbrăveni, unde se preconizează aglomerări de persoane.

Pentru a evita producerea unor situații nedorite ce pot pune în pericol viața, în special în noaptea de  Înviere, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri preventive:

  • Lumânările și candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea materialelor textile sau a altor materiale ușor inflamabile
  • În nici o situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate, și nu adormiţi cu lumânările aprinse;
  • Nu blocați cu autoturismele căile de acces la lăcașurile de cult;
  • Să menţineți uşile de acces/evacuare în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase;

Pentru a evita producerea unor situații de urgență, generale în locații turistice, vă recomandă respectarea următoarelor  regulilor de apărare împotriva incendiilor:

  • se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de litiera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora;
  • focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri de avertizare, iar la plecare trebuie stins;
  •  copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;
  •  instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
  •   în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau cu improvizații;
  • la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;

În cazul sesizării unui incendiu sau a altei situații de urgență, care poate pune în pericol viața dumneavoastră sau a celor din jur, sunați de îndată la numărul unic de urgență 112 și transmiteți cât mai clar date de la locul evenimentului și locația exactă.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.