Județul Sibiu este unul ofertant când vine vorba de drumeții și modalități de petrecere a timpului liber în natură. Tradițiile din perioada Sărbătorilor Pascale sunt, la rândul lor, o atracție atât pentru turiști, cât și pentru localnici. O sinteză a posibilităților de petrecere a timpului liber din minivacanța de Paști și de după acest interval a fost publicată pe contul de socializare al președintei CJ, Daniela Cîmpean, instituția pe care o conduce aceasta promovând tradițiile și turismul din județ. 

Sărbătorește Paștele în stil transilvănean și descoperă varietatea de activități pe care județul Sibiu le poate oferi în această perioadă festivă.

  • Târgul de Paști din Piața Mare – până în  7 mai

Explorează artizanatul local și delicatesele culinare într-o atmosferă vibrantă.

  • Slujba de Înviere la Biserica din Bezded 

Participă la slujba de Înviere la Muzeul Astra într-o biserică în care prima dată s-a slujit în urmă cu 270 ani.

  • Valea Hârtibaciului – Plimbare cu Mocănița (1-4 mai)

Aventurează-te într-o călătorie pitorească cu faimoasa locomotivă cu aburi, organizată de Asociatia Prietenii Mocanitei

  • Excursii Ghidate în Rîu Sadului (de la 1 mai)

Descoperă frumusețea și gustul locului pe unul dintre cele trei trasee turistice: Poteca Fânului, Poteca Brânzei, sau Poteca Colibelor, în organizarea Asociației My Transilvania.

  • Anii Drumeției

Explorează traseele din Mediaș, Bazna și Biertan. Bucură-te de degustări de brânzeturi și pesto de leurdă, și nu rata situl UNESCO din Biertan.

  • După Paști – Scapi de Miel la Gâtul Berbecului

O drumeție activă în Munții Cindrel, ideală pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate de sărbători – detalii pe pagina de Facebook Anii Drumeției

  • Tradiții în Arpașu de Sus – 6 mai, ora 17,00, Casa de Cultură 

Vino să celebrezi tradițiile populare în a doua zi de Paști, în haine de sărbătoare alături de ansamblul folcloric Comorile Arpașului.

  • Șura Mare – Târgul Producătorilor Locali (10.00-18.00)

În curtea Centrului Cultural Șura Mare, întâlnește fermierii și producătorii locali și descoperă produsele autentice ale regiunii .

sursa articol: tribuna.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.