Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Irinel Ionel Scriosteanu anunţă, miercuri, că progresul fizic al celor 32 de kilometri de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti este de peste 67 la sută şi că la finalul anului s-ar putea circula în zonă.

”Am luat la pas toţi cei 32 km ai şantierului Autostrăzii Sibiu-Piteşti, Secţiunea 5, iar progresul fizic a trecut de 67%, fiind un progres încurajator putem spune că ne menţinem intenţia de a da în trafic acest lot până la sfârşitul acestui an, înainte de termenul contractual”, a scris, miercuri, Irinel Ionel Scriosteanu pe pagina de Facebook.

Potrivit secretarului de stat, lucrările aflate în curs de desfăşurare sunt următoarele:

– umpluturi, unde s-au realizat 3,904,500 mc care reprezintă 99.44% din volumul total;

– suprastructura drumului la balast stabilizat cu ciment (progresul 77.19%);

– aşternerea asfaltului, stratul de baza AB31.5, unde progresul general este de 72.61% (record în data de 29.04.2024 – 785 metri de AB 31.5 pe o singură cale);

– montarea casiurilor (progres 65.77%);

– execuţia sistemul de transport inteligent (ITS);

– execuţia drenajului longitudinal (progres 50.00%);

– realizarea sistemului de iluminat public, a început inclusiv montarea corpurilor de iluminat;

Potrivit secretarului de stat, la nodul rutier Curtea de Argeş se lucrează la terasamente pe bretelele de acces 1,2,3 şi 4

Potrivit secretarului de stat, la nodul rutier Curtea de Argeş se lucrează la terasamente pe bretelele de acces 1,2,3 şi 4 (progres 59.00%), strat de formă (progres 27.00%) şi fundaţie din balast (progres 11.00%) şi sunt finalizate podetele casetate PC47 (km 1+300) şi PC48 (km 2+432) amplasate pe breteaua 1.

La nodul rutier Băiculeştim s-a finalizat asfaltarea stratului de baza AB 31.5 pe bretelele 1, 2, 3, 4, iar la nodul rutier Bascov se lucrează la consola betonată a zidurilor de sprijin şi la umplutura din pământ, s-au finalizat montajul grinzilor prefabricate (30 buc.) şi placa de suparabetonare la extinderea podului existent peste canal pe DN 7, s-a finalizat placa de suprabetonare la podul peste canal de la km 121+560 şi se lucreaza la podeţul casetat PC54, fundaţia fiind deja finalizată.

Scriosteanu mai afirmă că personalul mobilizat în şantier a ajuns la aproximativ 1052 de persoane şi 250 de utilaje.

sursa articol: stiripesurse.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.