Ministrul Culturii, Raluca Turcan și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, s-au aflat în duminica Floriilor alături de comunitatea din Jina, au participat la Sfânta Liturghie și la spectacolul oferit de elevii Școlii Gimnaziale din comună.

“Jina este locul în care liberalii au investit nu doar energii, ci și sentimente. Purtăm locuitorilor de aici un respect deosebit, pe care l-am probat de-a lungul anilor prin susținerea celor mai importante proiecte locale”- a spus Raluca Turcan amintind că introducerea rețelei de gaz este rezultatul unor eforturi la care au contribuit  toți liderii PNL.

“Am văzut cum încearcă unii  să amestece introducerea gazului metan cu gesturi ale propriei slăbiciuni. În realitate, e simplu de demonstrat, fie și doar cu ajutorul unui calendar, cine au fost  sprijinitorii acestui proiect mult așteptat. In plus, însă, există dovezile publice ale implicării noastre” – a spus Raluca Turcan.

De altfel, Raluca Turcan era viceprim-ministru  al României atunci când proiectul introducerii gazului a făcut primii pași concreți  spre a deveni realitate, după ani buni de promisiuni neonorate.

“Însă  cea mai de preținvestiție a Consiliului Judetean Sibiu este în păstrarea tradițiilor, în promovarea lor în rândul tinerilor . Este  o bucurie enormă să văd cum celor  mai mici dintre jinari  le sunt modele profesioniștii de la Junii Sibiului, instituțiefinanțată de Consiliul Județean”- a spus Daniela Cîmpean referindu-se la micii dansatori jinari coordonați de Alin și Miana Dancu, membri ai Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii  Sibiului.

Consiliul Judetean Sibiu coordonează si susține financiar Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare Cindrelul-Junii Sibiului, Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiului și evenimentele folclorice cele mai importante ale județului, fie că este vorba despre CânteceleMunților, festivalurile Lucreția Ciobanu sau Ioan Macrea sau de mega-evenimentul anual dedicat Zilei de 1 Decembrie.

“Ceea ce facem este să protejam tradițiileromâneștiși să avem grijă ca farmecul  și însemnătatea lor sa ajungă  la copiii și tinerii județului. La Jina, în întreagaMărginime, în toate microregiunile reușim asta cu ajutorul unor oameni care, ca și noi, simt românește” – a mai spus Daniela Cîmpean, în duminica Floriilor, la Jina.

Consiliul Judetean Sibiu finanțează Junii Sibiului, dar și Filarmonica de Stat, Biblioteca ASTRA, Muzeul ASTRA și Școalade Arte si Meserii, fiecare cu inestimabile contribuțiiîn promovarea culturii și cu un număr extraordinar de spectatori la evenimentele organizate: peste 10 milioane în total.

În plus, Consiliul Județean susține  evenimente în toate comunitățile prin Agenda Culturală, unul dintre instrumentele care a condus la organizarea  a nu mai puțin de 933 de evenimente.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.