Un sondaj de opinie realizat de către candidatul independent la Primăria Sibiu, arhitectul Alexandru Găvozdea, arată cum văd sibienii situația politică în contextul actual, al unui an electoral. Din statistici, se poate observa care sunt cele mai cunoscute personalități politice care candidează pentru Primăria Sibiu  și în cine au sibienii cea mai mare încredere în privința conducerii municipiului.

Sondajul de opinie realizat în perioada 2-9 aprilie arată că 72,2% din sibieni consideră că cei care candidează la Primăria Sibiu „se ocupă de interesele de partid, nu de nevoile oamenilor”. În schimb, alți 22,0% consideră această afirmație falsă.

Mai departe, sondajul arată notorietatea fiecărui candidat la Primăria Sibiu, iar din statistici se poate observa că actualul primar al Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, este cea mai cunoscută personalitatea politică din Sibiu. Potrivit sondajului 74,2% au auzit cel puțin o dată de Astrid Fodor. Primarul Sibiului este urmat de Adrian Bibu care este recunoscut de 45,3% dintre sibienii chestionați. Lucian Găvozdea se află pe locul trei în topul notorietății, cu un procent de 32,1 %. Mai apoi, este urmat de candidații Ruxandra Cibu, Ciprian Faraon, Sebastian Suciu și Florin Ciubega.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următoarele partide sau alianțe, dumneavoastră cu ce partid ați vota pentru Consiliul Local al Primăriei Municipiului Sibiu?”, 26,3% au optat pentru Partidul Național Liberal (PNL). Potrivit statisticii, după PNL, următorul partid este Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) cu un procent de 20, 4%, urmat de Partidul Social Democrat (PSD), Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

slide4 vot cl

O altă întrebare care a clasat-o pe Astrid Fodor în topul preferințelor sibienilor este „Câtă încredere aveți în…?”. Cei mai mulți, mai exact într-un procent de 40% dintre sibieni, au susținut că cea mai mare încredere o au în actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor. Sibienii mai au încredere în Adrian Bibu, într-un procent de 16%, dar și într-un procent de 13,4% în Lucian Găvozdea. Restul candidaților la primărie se clasează la o mare diferență de cei trei, mai puțin de 5% din sibienii chestionați având încredere în Ciprian Faraon, Ruxandra Cibu, Sebastian Suciu și Florin Ciubega.

slide2 incredere

Sondajul a fost realizat de firma de cercetare sociologică – Verifield, la comanda lui Lucian Alexandru Găvozdea, în perioada 2-9 aprilie, pe un eșantion de 800 de persoane, reprezentativ pentru populația cu drept de vot din Municipiul Sibiu, prin metoda CATI.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.