Primarul Astrid Fodor a semnat joi, 18 aprilie, contractul pentru execuția lucrărilor de eficientizare energetică a grădiniței Elefănțelul Curios de pe strada Aleea Haiducului nr. 3. În urma unei proceduri de achiziție, contractul s-a semnat cu asocierea SC MyTroy SRL – SC Profesional Construct SRL.

“Am inițiat în total 17 proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri ale unităților de învățământ. Din acestea, pentru 10 avem deja obținută finanțarea, celelalte fiind în evaluare sau în curs de semnare a contractelor de finanțare. La școala Regele Ferdinand, la școala nr. 25 și la Colegiul O. Goga lucrările au început deja, iar astăzi am semnat contractul pentru același tip de intervenții la grădinița Elefănțelul Curios, acestea urmând să înceapă în scurt timp.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Valoarea lucrărilor este de aproape 6 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Lucrările vor include:

  • Montarea unui sistem alternativ de încălzire din surse regenerabile, prin intermediul pompelor de căldură
  • Montarea de panouri solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice
  • Modernizarea instalației de energie termică, a celei de alimentare cu energie electrică și a sistemului de iluminat
  • Montarea de robineți temporizați sau senzori de mișcare pentru economiei în consum
  • Instalarea unor ventilatoare cu recuperator de căldură
  • Montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență  și economie (Building Management System)
  • Termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei geamurilor cu termopan
  • Instalarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice sau hibrid în zona clădirii.

Lucrările se vor desfășura în timpul anului școlar astfel că, pentru siguranța copiilor și a cadrelor didactice, se vor lua toate măsurile necesare, inclusiv realizarea de culoare de trecere protejate precum și îngrădirea elementelor de șantier pentru desfășurarea activităților educative în condiții de siguranță.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 9 luni.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.