CJ Sibiu anunță începere a trei noi investiții în infrastructura rutieră în vederea creării de condiții  optime și sigure pentru traficul rutier și pietonal, precum și pentru accesibilizarea unor zone pitorești din județul Sibiu.

Cele trei investiții sunt posibile datorită fondurilor guvernamentale atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Astfel, Consiliul Județean Sibiu anunță comunitățile locale că în data de 25 aprilie 2024 va emite ordinul de începere a execuției lucrărilor pentru următoarele proiecte:

  1. Construire pod pe DJ 104 F Săcădate – Nou Român, la km 24+400, propus a fi amplasat în comuna Arpașu de Jos, sat Nou Român, pe  DJ 104 F, la km 24+400, județul Sibiu

Autorizația de construire pentru executarea lucrărilor a fost emisă de către Primăria Comunei Arpașu de Jos, cu numărul 1 din data de 27.03.2024, cu valoarea de 6.011.914,79 lei fără TVA.

Lucrările vor fi realizate de către asocierea Dacia Faber SRL, iar termenul de finalizare a execuției este de 18 luni (octombrie 2025).

Lucrările prevăd construirea unui pod nou din grinzi prefabricate din beton. Noul pod va avea o lungime de 49,15 m și o lățime de 11,7 m, din care zona carosabilă va fi de 7,8 metri, la care se adaugă două trotuare cu lățimea de 1,7 m fiecare.

  1. Construire pod pe DJ 104E Șomartin – Arpașu de Jos, la km 3+420, propus a fi amplasat în comuna Bruiu, sat Șomartin extravilan, pe  DJ 104 E, la km 3+420, județul Sibiu

Autorizația de construire pentru executarea lucrărilor a fost emisă de către Consiliul Județean Sibiu, cu numărul 38 din data de 03.04.2024, cu valoarea de 3.380.148,93 lei fără TVA.

Lucrările vor fi realizate de către Asocierea Prodial SRL și Total NSA AG Construct SRL, iar termenul de finalizare este de 16 luni (august 2025).

Proiectul prevede construirea unui pod nou din grinzi prefabricate din beton. Podul va avea o lungime de 38,1 m, o lățime de 11,3 m, din care zona carosabilă va avea 7,8 m.

  1. Reabilitare pod pe DJ 105 H Arpașu de Sus, la km 5+382, propus a fi amplasat în comuna Arpașu de Jos, sat Arpașu de Sus, extravilan pe DJ 105 H, la km 5+382, județul Sibiu

Autorizația de construire pentru executarea lucrărilor a fost emisă de către Primăria Arpașu de Jos, cu numărul 2 din data de 27.03.2024, cu valoarea de 4.212.709,48 lei fără TVA.

Lucrările vor fi realizate de către asocierea Prodial SRL si Total NSA AG Construct SRL, iar termenul de finalizare este de 12 luni (aprilie 2025).

Execuția lucrărilor prevede construirea unui pod nou din grinzi prefabricate din beton. Podul va avea o lungime de 24 m, o lățime de 11,7 m, din care zona carosabilă va fi de 7,8 m, la care se adaugă două trotuare cu lățimea de 1,7 m fiecare.

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.