Consiliul local va vota, la o ședință extraordinară, eliberarea din funcția de viceprimar al Municipiului Sibiu a Corinei Bokor și înlocuirea acesteia cu Helmut Lerner. 

Soarta Corinei Bokor, care a plecat de la FDGR și s-a înscris în PSD, depinde de consilierii locali. Aceștia se vor întruni în cadrul unei ședințe extraordinare, în 12 aprilie, pentru a vota eliberarea ei din funcția de viceprimar. În locul lui Bokor ar urma să vină consilierul Helmut Lerner, propunere făcută de FDGR. 

Corina Bokor a fost aleasă viceprimar în noiembrie 2020, în prima ședință a consiliului local, cu votul secret al majorității absolute a consilierilor locali. Dar, fiindcă recent s-a înscris în PSD, Forumul German a decis să îi retragă sprijinul politic. 

Care este situatia

„Pe parcursul mandatului său, doamna Corina Bokor s-a alăturat unui alt partid politic care nu face parte din majoritatea constituită la nivelul Consiliului Local al Muncipiului Sibiu, fapt care a atras excluderea acesteia din rândul membrilor FDGR Sibiu, precum și retragerea sprijinului politic al formațiunii, atât pentru funcția de consilier local, cât și pentru cea de viceprimar, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului director al Forumului Democrat al Germanilor Sibiu din data de 05.04.2024”, se arată în raportul de specialitate. 

Potrivit aceluiași raport, eliberarea din funcție a Corinei Bokor este perfect legală, „având în vedere faptul că FDGR Sibiu a retras sprijinul viceprimarului pe care l-a propus, raportat la dispoziţiile art. 152 alin. (5) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ potrivit cărora:

Eliberarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată, prin vot secret, cu majoritatea a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea temeinic motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie.

Eliberarea din funcţie a viceprimarului nu se poate face în ultimele 6 luni ale mandatului consiliului local”. Eliberarea din funcție nu intervine, deci, în ultimele 6 luni ale mandatului. 

sursa articol: oradesibiu.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.