Administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, a discutat cu Ciprian Ștefan, managerul Complexul Național Muzeal (CNM ASTRA) despre evaluarea progreselor de până acum și o analiză a pașilor următori privind această instituție de cultură.

„Sibienii au dovedit un interes deosebit față de Bastionul Soldish și față de punerea în valoare

a tuturor elementelor de patrimoniu arhitectural din acel perimetru. Am văzut acest lucru la evenimentele pe care Complexul Național Muzeal ASTRA (CNM ASTRA) le-a organizat în această locație și, de aceea, categoric, vom continua procesul de amenajare inițiat în urmă cu doi ani, atunci când am încheiat Protocolul dintre Consiliul Județean Sibiu, Primăria Sibiu și CNM ASTRA.

S-a avut în vedere asigurarea unei finanțări de 1 milion de lei pe an în scopul deschiderii pentru public a tuturor acelor spații, prin realizarea Centrului ASTRA pentru Educație. Ne dorim un loc al activităților pentru tineri (elevi și studenți) și al evenimentelor în aer liber pentru comunitate.

Împreuna cu directorul CNM ASTRA, Ciprian Stefan, am făcut o evaluare a progreselor de până acum și o analiză a pașilor următori. În vara acestui an va fi finalizat studiul de fezabilitate, respectiv proiectul tehnic și se vor deconta lucrări prevăzute în acestea. Primele, probabil, vor fi cele de protejare fonică a spațiilor în aer liber de pe latura cu Șoseaua Alba Iulia.

Intervențiile de până acum la Bastionul Soldish, finanțate prin protocolul inițiat în urmă cu doi ani, au permis readucerea la viață a acestuia. Ele au constat în igienizări (peste 50 de containere de deșeuri scoase din întreg perimetrul), curățări și biocidări ale zidurilor.”, a transmis Adrian Bibu.

sursa articol: sibiulinimagini.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.