A fost atribuit primul contract de reabilitare energetică a blocurilor din Sibiu în cadrul așa-numitului Val al renovării, anunțat de Primărie cu bani din PNRR. Deocamdată ar urma să fie executate lucrări la două blocuri.

Conform anunțului de atribuire de pe platforma publică de licitații, proiectul „Renovare energetică a 2 clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu” (PT+ DE+ DTAC+ verificare+ obținere avize faza PT+ asistență tehnică + executie lucrări)” se referă la blocul de locuințe V4, 4 scări, de pe strada Mihai Viteazu nr. 2 și la blocul de locuințe, o scară, Str. Uzinei nr. 1.

Valoarea estimată totală a contractului era de 10,7 milioane lei fără TVA, din care execuția este estimată la 10,5 milioane lei. Din acești bani, cea mai mare parte, adică 9,2 milioane lei sunt destinați pentru lucrările la blocul de pe strada Mihai Viteazul, iar 1,3 milioane – pentru renovarea scării blocului de pe Uzinei.

Blocul de pe strada Mihai Viteazul (foto principală) a fost construit în anul 1995, are patru scări și un regim de înălțime S+P+8E+Etaj tehnic; are pereții din beton armat și zidărie din BCA, închiderile și compartimentările la fel.

Blocul de locuințe de pe Uzinei a fost construit în 1986 are un regim de înălțime S+P+4E; are închideri și compartimentări din pereți din beton armat și zidărie din BCA.

Anunțul mai prevede că 45 zile de la data semnarii contractului este termenul pentru activitatea de proiectare, 300 zile de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor este termenul pentru asistența tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor și tot 300 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor sunt pentru execuția lor, la care se adaugă o perioada de 30 de zile pentru recepție.

Astfel, contractul a fost atribuit pentru suma de 9,96 milioane lei firmei Birenda din județul Mureș, ca lider al asocierii din care mai face parte Kes Business. Din asociere mai fac parte șapte subcontractanți.

Amintim că primul proiect public de reabilitare termică a blocurilor comuniste a fost demarat în anul 2016. Reabilitarea termică a acestor blocuri a costat aproximativ 2,1 milioane de lei, inclusiv TVA, fiind executată la trei blocuri din zone diferite ale orașului: Calea Dumbrăvii, nr. 26, Aleea Biruinței, nr.5 și str. Rusciorului, nr. 31, bloc 16. Aceste imobile au fost alese pe baza dosarelor depuse de asociațiile de proprietari, în urma apelului lansat de administrația locală la începutul anului.

sursa articol: turnulsfatului.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.