O nouă crimă a șocat Sibiul prin prisma identității victimei – fost director al Direcției Agricole. Au început să iasă la iveală și alte detalii despre criminal, arestat preventiv marți, 24 octombrie 2023.

Andrei Ioan Neamțiu, de 25 de ani, din Sibiu, este acuzat că și-a ucis tatăl, Nicolae Liviu Neamțiu, de 50 de ani, de profesie inginer agronom, consilier superior în cadrul Direcției Județene pentru Agricultură Sibiu, instituție ale cărei destine le-a și condus începând cu 2019, pentru doi ani.

Tragedia s-a produs în noaptea de 22 / 23 octombrie 2023. După comiterea crimei, Andrei a sunat la 112 ca să anunțe că tatăl său nu mai respiră.

Abia ulterior și-a mărturisit fapta, când anchetatorii au descoperit urmele de lovituri de pe trupul victimei și au ajuns la concluzia că a fost ucis de fiu în bătaie, cu pumnii și picioarele. 

Marți, 24 octombrie 2023, un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a acceptat propunerea procurorilor din cadrul Parchetului Județean de arestare preventivă a suspectului, pentru următoarele 30 de zile. 

Iar între timp, noi informații apărute în cadrul anchetei explică, oarecum, și cum s-a ajuns la crimă în Sibiu, o crimă sub efectul drogurilor.  

De două ori la dezintoxicare

Lupta cu dependența de droguri a lui Andrei a început în urmă cu câțiva ani. În timpul pandemiei, tânărul, pe atunci de 23 de ani, a fost pentru prima dată internat cu forța la Psihiatrie în urma unui episod maniacal cauzat de consumul de marijuana. Se întâmpla în februarie 2021.

După doar o lună, Andrei era însă externat, sub motivul că „este liniștit, cooperant, are un comportament adecvat situației”, dar și pentru că „acceptă tratamentul de specialitate”, după cum arată o decizie a instanței de la vremea respectivă. 

Doi ani și jumătate mai târziu însă, în septembrie 2023, Andrei a fost din nou internat cu forța la Psihiatrie, la solicitarea familiei. Găsit drogat pe o stradă din Cisnădie, el le-a reproșat polițiștilor că au ceva cu el, fiindcă nu-i pot înțelege „firea artistică” ieșită din comun, pe care ei o pun pe baza vechilor probleme de natură psihică. Iar la spital, tânărul a menționat că nu vrea să ia anumite medicamente pe motiv că în trecut „îl omorâseră”, timp de nouă luni cât s-a aflat sub tratament.

La percheziția corporală asupra lui au fost găsite atunci mai multe medicamente, pe care și le administra voluntar și a recunoscut că ocazional mai fuma marijuana singur sau împreună cu amicii. 

Un destin distrus și o viață curmată de droguri

Nici ultima internare însă nu l-a ajutat prea mult. Și de această dată, Andrei Neamțiu a stat la spital tot aproximativ o lună, fiind externat cu 10 zile înainte de producerea tragediei, în data de 13 octombrie 2023, pe motiv că este liniștit și cooperant și nu dă semne de „elemente psihoproductive sau maniacale”.

La fel ca medicii care au constatat ameliorarea și ulterior dispariția simptomatologiei inițiale, și familia a mărturisit că după externare lucrurile au părut că au intrat din nou pe un făgaș normal – făceau cumpărături, mâncau împreună.

Doar sâmbătă, 21 octombrie 2023, Andrei a plecat de acasă, fără să spună unde anume se duce și s-a întors abia spre seară.

El și-a petrecut ziua de duminică alături de părinți, în vila de lângă Parcul de Sub Arini, când la un moment dat a început să se certe cu tatăl său, inginerul Nicolae Neamțiu. În jurul orei 17.00, mama – care nu locuia cu ei – a părăsit locuința. 

Ce s-a întâmplat mai departe nu este foarte clar nici măcar în mintea criminalului care, sub efectul drogurilor – după cum a recunoscut, a consumat marijuana și „Cristal”, drogul despre care se spune că provoacă violență extremă și pierderea memoriei – a început să-și lovească părintele până când acesta și-a dat ultima suflare. 

Arestat preventiv

Târziu în noapte, Andrei Neamțiu a sunat la 112. Când polițiștii au ajuns la fața locului, l-au găsit lângă cadavrul plin de vânătăi.

Luni, 23 octombrie 2023, în urma audierilor, Andrei Neamțiu a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv, fiind închis în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

În decizia publicată pe portalul instanțelor de judecată se menționează, printre altele: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi în consecinţă: (…) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.10.2023 până la data de 22.11.2023, inclusiv, a inculpatului N. A. I., …., cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”

sursa articol: adevarul.ro

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.