Noua aplicaţie mobilă destinată transportului public, SibiuBus, a fost lansată la finalul săptămânii trecute. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe Google Play sau din App Store.

Aplicația destinată transportului public are mai multe funcționalități care va ajuta călătorul să vizualizeze traseul. Astfel, principalele funcționalități ale aplicaţiei sunt: configurarea şi vizualizarea traseelor, iar cea de a doua este cea de achiziţionare a titlurilor de călătorie.

Configurarea traseului

Meniul de configurare a traseelor vă permite călătorului să introducă punctul de plecare şi destinaţia dorită, aplicaţia generând ulterior toate variantele disponibile de a ajunge unde dorește, utilizând transportul public. Informaţiile referitoare la orele de sosire / plecare ale autobuzelor ȋn staţii sunt ȋn timp real, astfel ȋncât utilizatorilor să le fie uşor să ȋşi organizeze eficient timpul.

De asemenea, pot fi vizualizate traseele şi consultate orarele din fiecare staţie Tursib, ȋn aşa fel ȋncăt să puteţi să vă programaţi călătoriile pentru mai târziu ȋn funcţie de orarul de circulaţie.

Gradul de ȋncărcare al autobuzelor

Aplicaţia oferă şi posibilitatea de a consulta ȋn timp real gradul de ȋncărcare al autobuzelor, iar dacă primul autobuz sosit ȋn staţie este plin, puteţi afla exact când ajunge următorul autobuz mai puţin aglomerat spre destinaţia dumneavoastră.

Cele patru grade de ȋncărcare sunt indicate prin culorile autobuzelor afişate pe trasee: verde – cel mai puţin aglomerat, gradul de aglomerare crescând la portocaliu, roşu şi vişiniu ȋnchis atunci când autobuzul este plin.

Achiziționarea biletelor

Aplicaţia permite achiziţionarea titlurilor de călătorie. Utilizatorii fără cont au acces la patru tipuri de titluri de călătorie: Bilet călătorie urbană, Bilet călătorie Păltiniş, Bilet Păltiniş bicicletă şi Bilet două călătorii Sibiu – Păltiniş.

Odată creat un cont de utilizator pe lângă bilete, veţi avea acces şi la alte tilurilor de călătorie Tursib – Legitimaţia zilnică, Abonament săptămânal şi Abonament lunar.

Aplicaţia asigură un nivel de securitate conform cu rigorile aplicate sistemelor electronice de plată la distanță. Informațiile de plată ale utilizatorului sunt stocate în sistemele procesatorului de plăți. Toate conexiunile şi comunicațiile sunt criptate și securizate şi respectă toate normele GDPR ȋn vigoare.

Ajutor în aplicație

Informaţiile necesare utilizării aplicaţiei se găsesc ȋn meniul Despre / Ȋntrebări frecvente unde este descris ȋntreg procesul de achiziţie, validare şi verificare a titlurilor de călătorie achiziţionate din aplicaţie.

Pentru cei care au nevoie, Primăria Sibiu a pus la dispoziţie un număr de telefon de support – 0269/208.861 (ȋntre orele 8:00 – 16:00) precum şi o adresă de mail – suportapp@sibiu.ro unde puteţi apela pentru orice fel de ȋntrebări referitoare la utilizarea sau funcţionarea aplicaţiei.

Aplicaţia SibiuBus este un nou pas făcut ȋn privinţa modernizării transportului public din Sibiu şi face parte dintr-un proiect mai amplu care cuprinde ȋmbunătăţiri atât ȋn privinţa flotei, a sistemului de ticketing cât şi ȋn ceea ce priveşte monitorizarea şi dispecerizarea flotei auto.

Sursa: Sibiu100%

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.