„Ne aflăm într-un trend accelerat de pregătire pentru iarnă”, anunță Ministrul Energiei, care dorește o umplere de 80% din capacitatea de stocare.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat la finalul ședinței de guvern că depozitele de gaze ale României sunt acum umplute la 79% din capacitate și că până la finalul acestei săptămâni va fi atins procentul de 80%, care este un prag minim obligatoriu setat de Comisia Europeană: ”Ne aflăm pe un trend de creștere accelerată în ceea ce privește pregătirea pentru iarnă, ținând cont de profilul de consum și de producție”.

”Probabil, în data de 30 septembrie va fi un nou Consiliu extraordinar pe energie pentru a aproba finalul de regulament în așa fel încât să intre cât mai repede în vigoare”, a mai spus ministrul, cu referire la planul de combatere a crizei energetice, anunțat astăzi de Ursula von der Leyen.

Sursa: Biziday

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.