Oligarhul care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună. Oligarhul rus Mihail Fridman, care a fost sancționat de guvernul britanic și UE, a declarat pentru ziarul spaniol El Pais, că nu poate merge nicăieri din cauza acestor sancțiuni.

Are conturile și cardurile de credit blocate și susține că cei 2.500 de lire sterline pe lună care i-ar fi alocați sunt insuficienți pentru stilul de viață cu care era obișnuit.

Oligarhul, care locuiește la Londra, susține că trăiește „practic în arest la domiciliu” din cauza sancțiunilor impuse, scrie marți ziarul spaniol El Pais.

Fridman este unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși. Înainte de război și sancțiuni, averea lui valora aproximativ 14 miliarde de dolari. Acum valorează aproximativ 10 miliarde de dolari.

Oligarhul care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună: “Nu pot să scot pe nimeni la restaurant”

Când Marea Britanie a urmat măsurile UE și l-a sancționat pe Fridman în 15 martie, ultimul său card bancar funcțional din Regatul Unit a fost blocat. Acum, el spune că trebuie să trăiască cu 2.500 de lire sterline pe lună.

Oligarhul care se plânge că nu poate trăi cu 2.500 de lire sterline pe lună

Oligarhul a spus pentru Insider că acești bani ar trebui să îi ajungă ca să își cumpere mâncare sau ca să meargă cu taxiul. Fridman a susținut pentru El Pais că este o sumă foarte mică „dacă te uiți la costul vieții la Londra” și că nu este sigur că va fi suficientă „pentru a trăi o viață normală, fără excese”.

Totodată, el a afirmat că nu știe dacă va putea păstra proprietatea cumpărată în 2016 cu 65 de milioane de lire sterline (85 de milioane de dolari). „Nu este clar dacă voi putea continua să locuiesc la Londra sau dacă voi fi forțat să plec, ceea ce nu vreau din multe motive”, a spus el.

Oligarhul s-a declarat intrigat de măsurile luate cu privire la el de la începutul războiului din Ucraina.

„Sunt la Londra de opt ani, am investit miliarde de dolari în Marea Britanie și în alte țări europene, iar reacția acum este că ei îmi iau totul și mă dau afară”, a spus Fridman pentru El Pais.

Totodată, el a afirmat că sancțiunile care îi vizează pe oamenii de afaceri ruși sunt nedrepte și fără sens, deoarece majoritatea și-au construit afacerile cu efort și pregătire profesională. În interviul pentru presa spaniolă, oligarhul a evitat să pronunțe cuvântul război, folosind în schimb termeni precum „dezastru” sau „ce se întâmplă”.

Mihail Friedman are 57 de ani, s-a născut în Uniunea Sovietică, dar pe teritoriul Ucrainei de azi, în orașul Liov. Are dublă cetățenie, rusă și israeliană.

„Lucrurile nu vor merge mai bine pentru Occident dacă îi va forța pe mulți antreprenori geniali să meargă în Rusia, în loc să-i integreze mai mult și să încerce să-i determine să ia atitudine, chiar dacă este evident că afacerile private au influență zero asupra lui Putin”, a spus el, pentru El Pais.

Este un oligarh vechi, din primul val de îmbogățiți de după destrămarea Uniunii Sovietice, făcând avere în sectorul bancar și energetic înainte ca Putin să ajungă la putere.

sursa articol: digi24

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român

Germania a majorat salariul minim: Un neamț câștigă de ȘAPTE ori mai mult decât un român. În cursul zilei de miercuri, Guvernul german a adoptat un proiect…

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România

Mesaj de recunoștință al lui Volodimir Zelenski pentru România. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis luni, la orele amiezii, un mesaj de…

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume

Pe ce loc se află România în clasamentul celor mai puternice armate din lume? Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor. SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul

Putin se lăuda că în 2 zile poate ocupa 6 capitale europene inclusiv Bucureștiul. Președintele rus, într-o discuție cu fostul lider ucrainean Petro Poroșenko..