Noul Sub Arini: cum arată proiectul reamenajării celui mai popular parc din Sibiu? Firma contractată de Primăria Sibiu pentru realizarea proiectului de reamenajare a parcului Sub Arini–Tehno Consulting Solutions SRL din București – a alcătuit un prim draft al documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI).

Primăria Sibiu s-a consultat pe această temă cu cei din Consiliul Local și cu actorii locali interesați, în cadrul a două întâlniri care au avut loc marți, 22 martie.

„Proiectul nu presupune intervenții asupra vegetației existente ci, dimpotrivă, capitalul natural existent va fi îmbogățit cu specii noi. Vom reamenaja obiectivele existente deja în parc – alei, piste pentru biciclete, foișorul, fântâna, locul de joacă – dar, în același timp, sunt prevăzute amenajări noi, pentru a diversifica funcțiunile parcului, astfel încât acesta să devină mai atractiv!” a declarat  Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În cadrul consultărilor, proiectantul a făcut o prezentare a propunerilor incluse în documentația elaborată, în concordanță cu direcțiile trasate de Primăria Sibiu prin caietul de sarcini. Menționăm câteva dintre principalele elemente propuse în această etapă:

Vegetația existentă va fi protejată și diversificată

Proiectul prevede plantarea de specii care au existat cândva în parc, precum și crearea de noi zone verzi. Din suprafața totală a parcului de peste 21 hectare, 90% este în prezent și va rămâne zonă verde, intervențiile pentru obiectivele noi fiind neinvazive, așa cum de altfel o cere și legislația în domeniu. În plus, se vor instala sisteme automate de irigații în unele zone, pentru o mai bună întreținere.

Resistematizarea circulațiilor din parc: Aleile existente și pistele pentru biciclete vor fi modernizate, urmând să fie separate acolo unde este posibil, pentru a crește siguranța cetățenilor. De asemenea, accesele vor fi optimizate pentru persoanele cu dizabilități.

  • amenajarea peisagistică a zonei de sud a parcului (zona Aleea Călăreților);
  • un punct de belvedere, cu acces dinspre strada O. Gog;
  • Un mic iaz cu ponton, în apropierea străzii Avrig și a pârâului Trinkbach;
  • Un amfiteatru pentru activități educaționale, culturale și recreative în natură;
  • Locul de joacă existent se va extinde și se va crea în vecinătatea acestuia un labirint verde;
  • Un spațiu de relaxare mai retras, unde se vor putea amplasa hamace;
  • Zona fântânii arteziene și a rozariului va fi completată cu pergole din lemn și alei noi; Fântâna va fi refăcută cu elemente din sticlă, iar foișorul va fi reabilitat;
  • În piațeta unde este amplasat bustul lui Mihai Eminescu va fi amplasat un sistem nou de arteziene cu jeturi de apă la nivelul pavajului și se va îmbunătăți amenajarea peisagistică;
  • o zonă pentru dirt bike;
  • iluminatul public eco-eficient, sistemul de supraveghere video și rețeaua publică de WiFi, vor fi extinse.

Odată finalizată documentație, urmează obținerea avizului de mediu, recepția propriu-zisă a proiectului și realizarea proiectului tehnic în detaliu. Ultima etapă va fi aceea de contractare a execuției lucrărilor efective.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.