Curățenia de primăvară: Sfaturi practice și etape de lucru. Cum să faci rapid curățenia de primăvară. Curățarea covoarelor. Curățarea mobilierului. Curățarea geamurilor. Etapele curățeniei de primăvară.

Primăvară este într-adevăr, cel mai bun moment pentru curățenie și reorganizarea spațiului din locuință. Cu toate că urmărim, de obicei, calendarul sărbătorilor, pentru a ne ocupa de curățenie înainte de Paște, momentul ideal ține mai degrabă de temperaturile de afară. Curățenia de primăvară este cu mult mai eficientă dacă are loc în luna martie sau când devine mai cald afară.

De cele mai multe ori, întreg procesul se întinde pe durata unei săptămâni, în special pentru persoanele care locuiesc la casă. Dacă îți dorești să te încadrezi în acest termen sau să închei totul chiar mai repede, foarte importantă este ordinea în care faci curățenie. Începe cu încăperile unde ai mai mult de lucru, cum ar fi baia, bucătăria și debaraua și lasă treburile simple la urmă.

Curățenia de primăvară: Sfaturi practice și etape de lucru
1. Curățarea covoarelor

De exemplu, când vine vorba despre covoare, ți-ar putea fi util un aspirator fără sac, care folosește, în schimb, un recipient transparent din plastic și unde aerul aspirat este separat de praf. Acest tip de aspirator colectează și cele mai mici particule de praf, iar unele modele pot avea și accesorii speciale care adună părul lăsat în urmă de animalele de companie mult mai eficient decât o fac aspiratoarele clasice.

Covoarele trebuie curățate temeinic pe ambele părți, în așa fel încât să fie eliminat tot praful, impuritățile, dar mai ales acarienii, care preferă covoarele, perdelele și salteaua.

2. Curățarea mobilierului

Și aici poți interveni cu aspiratorul. Eventual unul portabil, cu care poți curăța locurile greu accesibile, cum ar fi rafturile suspendate sau interiorul dressingului. Suprafețele orizontale acumulează mai mult praf decât cele verticale. Așadar, va trebui să insiști mai degrabă la nivelul rafturilor, decât al ușilor dulapurilor. Recomandarea este valabilă pentru oricare altă suprafață din locuință.

Curățenia de primăvară: Sfaturi practice și etape de lucruperdele, geamuri și podele

3. Curăță perdelele și draperiile

Perdelele se numără printre primele lucruri din casă care trebuie duse la spălat. După ce le-ai spălat, nu mai rămâne decât să le calci ca să arate impecabil. Chiar dacă pare o muncă interminabilă, poți opta pentru o stație de călcat ca să îți ușurezi această sarcină. Aburul puternic și continuu te ajută să calci rapid orice material, astfel că economisești timp ca să te ocupi și de alte treburi prin casă.

4. Curățarea geamurilor

Atunci când speli geamurile, nu neglija tâmplăria sau termopanul! Acestea au nevoie de la fel de multă atenție. Prima curățare se va face cu o cârpă umedă. Se utilizează produse profesionale sau o soluție obținută din bicarbonat de sodiu și apă. Ulterior se poate folosi o cârpă uscată, pentru a îndepărta ultimele urme de murdărie.

5. Curățarea podelelor și a tavanului

Pentru pardoseli, poate fi folosit un aspirator cu spălare, dezvoltat special pentru curățarea suprafețelor dure. Recomandarea de a realiza curățenia de sus, în jos, este valabilă și în acest caz: începe cu tavanul, încheie cu podeaua.

6. Ai grijă și la praful de pe calorifere

Praful acumulat între elemenții caloriferului poate fi îndepărtat cu ajutorul unui uscător de păr, după care putem folosi aspiratorul, pentru a curăța suprafața din jur.

Sfaturi practice și etape de lucruuși, plante și debara

7. Curățarea ușilor

Ușile ar putea avea nevoie de câteva reparații, cum ar fi înlocuirea balamalelor. Nu curăța suprafața cu apă și detergent, ci cu un produs profesional pentru îngrijirea lemnului, în așa fel încât să nu se formeze pete.

8. Nu uita să oferi atenție și plantelor din casă

Praful de pe frunzele plantelor din casă poate fi îndepărtat sub duș, fără a exagera cu presiunea jetului și fără a folosi apa caldă sau foarte rece. O altă soluție este utilizarea unui recipient cu pulverizator, pe care îl umplem cu apă, după udare frunzele putând fi șterse cu un șervețel de hârtie, folosind mișcări blânde.

9. Curățarea debaralei

Din debara trebuie să dispară conservele vechi și produsele alterate. Aspiră rafturile cu un aspirator de mână, sau chiar cu unul obișnuit și curăță mai întâi cu o cârpă umedă, apoi cu una uscată.

10. Rearanjarea șifonierului

Sortează articolele vestimentare și renunță sau pregătește-te să donezi tot ce este vechi sau nu îți mai este pe plac. Tot acum poți rearanja hainele în funcție de anotimpuri, păstrând pe raft doar piesele și pantofii de primăvară/vară. Nu așeza hainele la loc înainte să cureți bine rafturile și să amplasezi aici un odorizant special sau câțiva săculeți cu levănțică, care vor ține la distanță insectele.

sursa articol: philips.ro

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Cât se dă darul la nuntă în 2021

Cât se dă darul la nuntă în 2021? Nunțile sunt evenimente importante în viața oricărui cuplu, sunt extrem de frumoase, dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment, dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii. Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc

Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc. În postul Paștelui, când creștinii ortodocși nu mănâncă carne și lactate, un kilogram de urzici a ajuns să…

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului

Pericolul ascuns din utilizarea îndelungată a paracetamolului. Risc de atac de cord şi accident vascular cerebral în cazul utilizării îndelungate a unuia dintre cele mai folosite medicamente în ţara noastră.