Turismul din Maramureș afectat de războiul din Ucraina. Agroturismul din judeţul Maramureş este afectat de starea de război din Ucraina, turiştii români evitând să facă rezervări pentru vacanţa de Paşti.

Acest lucru l-a declarat miercuri, proprietarul unei pensiuni din staţiunea balneară Ocna Şugatag, situată în vecinătatea Munţilor Gutâi.

„Zilnic, turişti din diferite colţuri ale ţării sună, întreabă despre condiţiile de cazare, masă şi alte servicii, însă, inevitabil sunt interesaţi de distanţa dintre localitate şi zonele din Ucraina, unde acum e război. Le explic că distanţa dintre Ocna Şugatag şi cea mai apropiată localitate din Ucraina unde au avut loc lupte e de peste 300-400 de kilometri şi nu există niciun risc în privinţa cazării sau a călătoriei până aici.

Sunt destul de neîncrezători şi renunţă de teama unor situaţii neplăcute care cred că s-ar putea întâmpla. Ne gândim ca în următoarele zile să lansăm pe reţeaua de socializare o campanie publică în care să explicăm că judeţul Maramureş e destinaţie sigură pentru turismul de Paşti, deja am discutat acest aspect şi cu alţi proprietari de pensiuni, pentru că în Ocna Şugatag sunt peste 40 de pensiuni turistice.

Dacă în cei doi ani de pandemie am funcţionat la limită, războiul din ţara vecină pare să fie mult mai sever pentru noi pe partea economică şi a schimbat comportamentul turiştilor.”, a spus proprietarul pensiunii, Vasile Pop.

Turismul din Maramureș afectat de războiul din Ucraina. Pensiunile și hotelurile alteori pline, acum au rămas nerezervate de Paști

Acesta a precizat că proprietari de pensiuni din Ocna Şugatag, recunoscută staţiunea balneară din ţară, au păstrat neschimbate preţurile serviciilor oferite, deşi costurile la energie au crescut.

„Nu au fost schimbate costurile legate de cazare, masă sau alte servicii incluse, mergem pe aceleaşi preţuri de anul trecut. Încercăm să păstrăm un echilibru, dar asta nu e sigur pentru mult timp. Odată crescute preţurile la energie electrică, gaz, lemn, dar şi carburanţi, toate costurile directe sau indirecte au crescut. Încercăm pe cât posibil să rămânem într-un punct de echilibru în privinţa acestor costuri, dar din păcate toate majorările de care am amintit vor influenţa turismul rural şi pe cel naţional.”, a subliniat Vasile Pop, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, aproape nicio pensiune rurală din judeţul Maramureş nu a rezervat locuri pentru vacanţa de Paşti.

În judeţul Maramureş există peste 500 de pensiuni turistice, hoteluri şi moteluri atât în zonele de munte, cât şi la şes.

sursa articol: digi24; coperta foto: profimedia

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.