Parcarea supraterană din Hipodrom va fi deschisă fără taxă, într-o prima etapă. Parcarea a fost recepționată, următoarea etapă fiind emiterea de către ISU a autorizației de securitate la incendiu.

Noua construcție prevede, pe lângă cele 320 de locuri de parcare pentru autoturisme, 4 stații de încărcare pentru mașini electrice, dar și 18 locuri de parcare pentru motociclete.

Întreaga zonă din jurul parcării a fost regândită, pentru a aduce un plus calității locuirii sibienilor din  Hipodrom. Astfel, s-au amenajat 3300 mp de zonă verde, s-au plantat 24 de arbori,  a apărut un nou loc de joacă de 160 mp, au fost instalate bănci de odihnă, iar aleile și trotuarele au fost reabilitate.

Parcarea supraterană din Hipodrom va fi deschisă fără taxă, într-o prima etapă

„S-a finalizat construcția parcării de mare capacitate din cartierul Hipodrom, lucrările fiind recepționate. După emiterea autorizației de securitate la incendiu de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu o vom deschide sibienilor, în primă etapă fără taxă.

Finalizarea acestei parcări înseamnă în primul rând mai multe locuri de parcare, dar și eliberarea de mașini a aleilor, trotuarelor și a spațiilor verzi. Prin urmare, prin acest proiect finalizat aducem și un plus calității locuirii pentru sibienii care stau în zonă.” a declarat în comunicatul de presă, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Principalele cifre privind noua parcare
  • 320 de locuri de parcare;
  • 4 stații de încărcare pentru 8 mașini electrice;
  • 18 locuri de parcare pentru motociclete.
Amenajări în zona adiacentă parcării supraterane din Hipodrom
  • 3.300 mp de zonă verde, suplimentar față de zonele verzi existente, și plantarea a 24 de arbori;
  • Loc de joacă în suprafață de aproximativ 160 mp și o cișmea cu apă potabilă;
  • Spațiu pentru odihnă, cu bănci și o fântână arteziană care va fi pusă în funcțiune în primăvară;
  • Un nou sistem de iluminat public, eco-eficient;
  • Reabilitarea trotuarelor și aleilor;
  • Resistematizarea locurilor de parcare pentru a nu mai împiedica circulația pietonală, rezultând astfel aproape 100 de locuri de parcare.

Data deschiderii parcării va fi anunțată public de Primăria Sibiu la o dată ulterioară, imediat după finalizarea ultimelor detalii administrative ale proiectului.

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații

Femeie din Sibiu s-a dat drept refugiată ca să primească donații. O femeie de 32 de ani din Sibiu este cercetată penal după ce s-a dat drept refugiată din Kiev

Medic la Spitalul Județean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient

Medic la Spitalul Judetean Sibiu anchetat dupa ce ar fi jignit fiica unui pacient. Anchetă la Spitalul Județean Sibiu, după ce un medic a fost înregistrat jignind fiica unui pacient: “Ce vrei tu, nesimțito?” Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor

Primăria Sibiu caută recenzori pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Pentru etapa de colectare a datelor din teren, în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat online, Primăria Sibiu caută 161 de recenzori și 9 recenzori șefi care să monitorizeze  și să coordoneze colectarea datelor.