Ce sancțiune a primit doctorița din Sibiu care a jignit fiica unui pacient? Doctorița de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, care a jignit-o pe fiica unui pacient după ce aceasta îi ceruse socoteală pentru modul în care a fost tratat bărbatul, s-a ales doar cu un avertisment scris, a anunțat, marți, unitatea medicală.

„În urma cercetării disciplinare a medicului SCJU Sibiu implicat într-o conversaţie cu un aparţinător, difuzată în spaţiul public pe o reţea de socializare, Comisia de Etică, Deontologie Medicală şi Disciplină a spitalului a analizat toate aspectele cazului şi a propus sancţionarea salariatei cu avertisment scris, urmare a încălcării prevederilor regulamentul Intern cu privire la obligativitatea respectării comportamentul etic faţă de pacienţi, aparţinători şi celelalte persoane cu care colaborează”, au transmis reprezentanții SCJU Sibiu, într-un comunicat de presă.

Ce sancțiune a primit doctorița din Sibiu care a jignit fiica unui pacient

Aceștia precizează că propunerea de sancționare a fost fundamentată pe faptul că reacţia medicului nu este una adecvată şi afectează imaginea SCJU Sibiu şi a personalului medical. Unitatea medicală motivează că, în formularea acestei propuneri s-a ţinut cont de „conduita anterioară a salariatei care în ultimele 12 luni nu a mai fost sancţionată pentru vreo abatere disciplinară şi de proporţionalitatea sancţiunii la fapta săvârşită”.

Astfel, pe baza propunerii Comisiei de Etică, managerul SCJU Sibiu a dispus sancţionarea cu avertisment scris. În ianuarie, în spațiul public a apărut o înregistrare audio cu dialogul dintre medicul cardiolog de la SCJU Sibiu şi fiica unui pacient care a fost internat în unitatea medicală. Femeia o acuză pe doctoriță că tatăl ei nu a fost tratat ca o urgență și afirmă că l-a găsit „dormind în fund, în salon, cu capul rezemat pe perete și nu putea să respire”. Femeia îi mai spune medicului cardiolog că „tatăl meu nu se simte bine, iar dumneavoastră l-ați trimis acasă”.

Pedeapsa: avertisment scris

„Ce vrei tu, nesimțită ordinară, da ce, eu i-am dat boala la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțită ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ți-e rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”, reacționase doctorița conform înregistrării publicate de catre fiica paicentului.

În urma apariției înregistrării acestei convorbiri, conducerea spitalului din Sibiu a anunțat, pe 29 ianuarie, deschiderea „de urgență” a unei anchete interne cu privire la comportamentului medicului cardiolog, catalogând gestul doctoriței drept „o refulare personală de neacceptat”.

sursa articol: libertatea

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”

Doi prieteni și-au deschis croitorie în Sibiu: „Ne-am săturat de munca în 3 schimburi”. Ciprian Roman și Nicu Giurgiu sunt doi prieteni care și-au petrecut…

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…