Produsele din România vs cele din afară: de ce diferă gustul? Probabil ai călătorit în alte țări și ai observat că aceeași băutură carbogazoasă are gustul diferit față de cea pe care o bei în țară. Iată de ce produsele din România nu sunt la fel ca cele din Vest.

Față de ce găsim în țările din vestul Europei, nivelul de calitate al produselor din țara noastră ar trebui îmbunătățit. Acest fenomen se numește dublu standard al calității.

Iată cazul ciocolatei care are alt gust decât cel pe care îl găsim departe de meleaguri. Diferența se datorează așa-numitului standard dublu de calitate. Mai exact, atunci când același produs conține ingrediente în funcție de țara în care este comercializat.

Conform studiului, se mai arată că, spre exemplu, în cazul unui anumit sortiment de ciocolată, varianta vândută în România are mai mult zahăr și mai puține proteine față de cea din Marea Britanie sau Spania.

Produsele din România vs cele din afară: de ce diferă gustul?

Produsele românești au o calitate mai scăzută decât cele occidentale. Poate că nu mulți oameni acordă atenție acestui detaliu, dar specialiștii anunță că se vând aceleași produse, dar la o calitate diferită în Est decât în ​​Vest. Produsele de import care se vând în România sunt adesea mai calitative decât cele din Europa de Vest.

Acest lucru poate fi văzut chiar pe etichetă. Produsele de import care se găsesc pe rafturile magazinelor din România au adesea o calitate mai scăzută decât cele de pe piața occidentală.

Mulți ani au fost consumate produsele bogate în aditivi din Europa, dar acum lucrurile par să se schimbe. Conform unui studiu Infocons, deși ingredientele diferă de la o țară la alta pentru același produs, și cele vândute pe rafturile din România au o calitate tot mai bună. Studiul s-a bazat pe analiza a 104 produse din două categorii: ciocolată și băuturi carbogazoase.

Studiul a venit în timp ce mai multe țări est-europene susțin că marile companii produc produse de o calitate mai scăzută pentru țările din estul continentului decât cele destinate pieței occidentale. Marca este aceeași, prețul similar, dar gustul diferit.

sursa articol: playtech

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.