Comoara ascunsă a României: 60% din rezerva totală a Europei se află la noi! O comoară fabuloasă are România, una pe care o deține în proporție de 60 la sută, din rezerva totală a Europei. Însă în timp ce pentru români nu pare a prezenta prea mare interes acest lucru, milioane de oameni din întreaga lume nu se pot bucura de ceea, pentru noi, reprezintă doar pura „normalitate”.

Unde mai pui că, anual, aproape un milion de oameni își pierde viața din cauza consumului și utilizării de apă infestată sau din lipsa totală a ei. Statistica arată că deși planeta este acoperită în proporție de 70% de apă, 844 de milioane de persoane nu au acces la apă potabilă. Însă țara noastră are o comoară fantastică: 2.500 de izvoare și 60% din apele minerale din Europa.

Comoara ascunsă a României: 60% din rezerva totală a Europei se află la noi!

Diferenţa dintre state în ce privește accesul la apă potabilă devine o problemă. Unele ţări, cum este și cazul României, deţin resurse importante de apă, însă în țări precum Brazilia, furtul de apă, pentru profit, supraviețuire sau amândouă, este pura realitate.

„Recunoaşterea de către Organizaţia Naţiunilor Unite a apei ca drept al omului în 2010 a complicat problema furtului de apă.

Dreptul la apă nu este echivalent cu dreptul la apă gratuită. În acelaşi mod în care oamenii trebuie să plătească pentru hrană, ei ar trebui să se aştepte să plătească pentru apă potabilă”, a declarat Vanda Felbab-Brown, expert în cadrul Institutului Brookings.

România are 2.500 de izvoare și 60% din apele minerale din Europa

Însă situația este diferită în țara noastră, care are 2.500 de izvoare și 60% din apele minerale din Europa. Țara noastră este una  dintre cele mai bogate în ce privește resursele subterane de apă, dar asta nu înseamnă că ea ar fi ferită în cazul unei crize la nivel hidrologic.

„Deficitul de apă va deveni un subiect mai important decât schimbările climatice deoarece reprezintă un pericol mai mare decât încălzirea globală, fiind o relaţie de tipul cauză-efect.

Comisia Europeană dezvoltă tot mai multe proiecte şi are ca obiectiv major identificarea de soluţii practice privind problema deficitului de apă şi a fenomenului de secetă în Europa”, a spus George Ristea, director general Apa Calipso şi preşedinte al Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei (APRIA), potrivit BusinessMagazin.

70% din suprafaţa Terrei este acoperită cu apă

El precizat că, în România, riscul de a rămâne fără apă potabilă/menajeră este minim, dar „trebuie adoptate politici pentru căutarea de noi resurse”.

70% din suprafaţa Terrei este acoperită cu apă, însă trebuie menționat că numai 2,5% este apă dulce, cea mai mare parte din ea fiind stocată în gheaţă şi zăpadă.

sursa articol: playtech

Contactează-ne aici dacă îți dorești ca știrea ta să fie publicată

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Te-ar mai putea interesa și:

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie?

Legea moștenirii 2022: Cine primește averea în familie? Atunci când un membru al familiei moare, bunurile acestuia se împart la succesori. Totuși, nu de puține ori rudele ajung la neînțelegeri cu privire la moștenire. Alfă ce spune legea moșternirii și cum se împarte averea.

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate. Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica!

Arafat le cere românilor să nu mai ducă mâncare refugiaților: Se va strica! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că nu…

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv

Tot mai mulți români trecuți de 40 de ani pleacă din ţară definitiv. Numărul românilor care au între 40 şi 50 de ani şi care pleacă din ţară definitiv a crescut. Asta arată datele INS, iar motivele sunt simple: vor salarii mari și un nivel de viață mai bun.